Making way to my favorite place...

...Gotta move my body and shake the stress away!

Ikväll är det halloween och som jag har längtat.
Yes box, det blir nämligen utklädnad upphöjt till tusen, för oss alla.
Jag själv kommer att klä ut mig till Tomás ur Barnhemmet. I mitt entourage finner vi: Emo, vampyrer, Michael Jackson, Smurf, Clockwork orange, zombie och Zorro.
Entouraget "Kollektivo" ska sen slutas upp med likasinniga på en maskeradfest á 30 andra utklädda freakzzzzz. Efter det blir det antagligen vidare ut för att göra Oslos gator osäkra.
Jag hoppas innerligt att det är många som går in för det här nu ikväll. Jag hoppas att Oslo förvandlas till en enda stor maskeradfest. :)

Jag känner redan nu att den här dagen kommer gå sjukt fort. Måste sy knappar, gå på stan, packa och flytta (ja, vi flyttar ju idag). För att sen börja föra, sminka iordning sig och försöka vara på plats runt 21.
Jag ska försöka skära ut en pumpa också och bära med mig överallt! ;)

Med det avslutar jag. Ha en riktigt grym halloween nu folkens!

Dagens...
Recension: Michael Jackson: This is it.
Riktigt bra var den och det var som jag hade hoppats på: Sjukt mycket filmer och bilder inför konserterna.
Michael verkade verkligen vara en empatisk och ödmjuk karl. Och ja, både dansmoves och röst fanns kvar i den där långsmala kroppen.
Michael Jackson, king of pop. Vila i frid!


Trick or treat!?
emz


This is it

Ikväll är det kinomys som gäller. Vi ska gå och se Michael Jackson-filmen "This is it". Myspys!
Synd att det fick bli en bio istället för konsert dock. Vila i frid MJ!

Jag har sjukt bråttom nu, så hinner inte skriva något mer. Internet ska vidare till nästa person och jag måste hinna pluppa in en fika med Marcus, innan bion börjar.


Dagens...
Låt: Michael Jacksons demo av 'Beat it'.





Love
emz


Fan

Har precis märkt att jag inte får någon (djup och skön) sömn inatt heller. Nattbussen tillbaks till Oslo är det enda alternativet och just nu känns det verkligen som att livet går under.
Dem där cirka 10 timmars sömn jag har fått sen i torsdags är inte nådiga!
Om jag kunde, skulle jag spola tillbaks tiden cirka 1½ timme och tagit en dagsbuss istället.
MEN, man får se det från den goda sidan. Mer tid i Stockholm, mer tid åt folket.
Jag kanske till och med hinner klippa mig (som jag inte har hunnit göra än heller). Håll tummarna med mig.
Nu måste jag ta vara på tiden och skynda mig till bussen för att möta fler av mina kära.


Dagens...
Konstatering: Dagen-efter smink á la lycka.
Jag har sagt det tusen gånger förut, men säger det gärna miljoner gånger till. Sminket är alltid bättre dagen efter.
Nu menar jag självklart inte direkt när man vaknar, för då ser man oftast ut som ett nedgråtet miffo tagen direkt ur 60-talets värsta vampyr-skräckfilmer. Utan nu menar jag; när man har vaknat och tvättat av överflöd, men ändå lägger på lite nytt.
Gör du på detta sätt så är kanske inte huden din bästa vän. Den kommer säkert rent ut sagt hata dig och straffa dig med rynkor redan vid 25 års ålder, men jag säger som Elin i Fucking Åmål. Jag är hellre lycklig nu än om 25 år! ...Beeeeyatch!

Ciao
emz


in maj håmkauntri*



Då var man tillbaks i staden som ligger absolut närmast hjärtat. En stor nypa stress, kånkande på väskor, 6½ timmes tågresa, 2 cigg, rastlöshet, hopp mellan säten (jag gav bort min plats), sova á la Quasimodo, ännu mer kånkandes på väskor, bussresa, regn och massor av gos med katt och hund senare, är jag tillslut hemma. Mjau, it feels good!

Mammut lämnade mig precis för sin skönhetssömn och nu när jag ser vad klockan är, så inser jag att jag borde göra det samma... Egentligen. Men, vad är en blogg utan inlägg? Precis, absolutely tom.


Imorgon blir det att gå upp med tuppen för att lyckas börja beta av min "to-do"-lista, som bland annat innehåller besök hos en polisstation.
Nu är det ju inte riktigt så exotiskt som det kanske låter, då jag bara ska fixa ett nytt pass, hehe. Men ändå.
Jag ska försöka ta mig iväg till frisören också. Det blir ingen rakning á Britney Spears direkt, men ska nog våga ta mig i kragen och åtminstone klippa av mig 2 decimeter. Vi får se hur det blir med den saken, när jag väl är på plats.

Jag har blivit sjukt sugen på att göra min tattoo som jag så länge har tänkt på också. Jag har haft tid bokad för denna 3 ggr, men alltid lyckats klaffa det med asdåliga tillfälligheter, som hindrat mig.
Nu är det faktiskt också så att två personer i mitt nuvarande kollektiv har tatuerat sig under den närmsta tiden, så hungern ligger på topp. Vi får se om det kanske blir en liten avstickare för en drop in. Mycket möjligt, om tiden räcker till.

(Tänkte försöka köpa en ny kamera nu när jag är i billighetsland också. Hojta till om någon har något tips!)


Hur som... När jag har varit duktig och betat av lite från min "to-do"-list, så blir det middag och fest i goda vänners lag.
Åh Stockholm (och alla där i), nu känner jag att jag har saknat dig!


Men nu hörni, nu är det så att min alldeles egna kära säng ömt viskar mitt namn, det är dags att förenas med en gammal kär vän. Godnatt!


Dagens...
Översättning: * = In my homecountry / I mitt hemland.
P.S - Jag kan andra språk också, bland annat rövarspråket. Anställ mig som översättare. Endast 39,90/timme.
Ähh, jag kan nöja mig med en fjärdedel och en kopp gröt.

Kissar och huggar
emz


85 000...

...Har jag minst (notera minst) rökt bort. Sen att jag nu har bott 1 år i norge där cigg kostar 70 NOK, så stiger nog siffran mer än vad jag tror.
Jag har kommit fram till att det verkligen är dags att sluta röka, dock väntar jag med det tills efter resan. Så jag har lite tid på mig att förbereda mig. ;) Och ja, jag är allvarlig. Jag ser slutet på giftinhaleringen.

Men själva siffran 85 fucking tusen svenska korvören gör mig lite trött. Fattar ni vad jag hade kunnat spendera dem pengarna på?
Jag har tagit fram några förslag.

Jag kunde ha...
- Köpt en jättestor tomt långt in i Värmlands djupaste skogar och odlat världens största myrfarm. Koolt!
- Köpt en kool bil.



- Blivit koolt-tjock på 8500 cheesebörgers från McDonalds.
- Tuggat sönder mina tänder med hjälp av 170 000 50öres-tuggummin, för att sen sätta in koola löständer á la grillz.
- Bjudit 849 vänner på 100-kronors inträde en lördagkväll. Självklart på något koolt ställe!
...Eller så skulle jag helt enkelt bara kunnat slösa dem där pengarna på grymma mattelektioner så alla dem här uträkningarna faktiskt inte skulle ge mig sån huvudvärk. Back to school - that's kool!


Japp, nu avslutar jag med en cigg och fortsätter att jobba mot 100 000 kronors-sträcket!


Dagens...
Bild: Inte så jävla kool dock. Men så kan det gå ibland.



En okool ciggpuss
emz


En lugn stund

Nu sitter jag helt ensam hemma och chill-lyssnar lite på musik. Fan vad skönt det kan vara att bara sitta och filosofera i sin ensamhet, ibland. Det saknas dock ett glas vin.. Jag har varit så sjukt sugen på vin hela veckan, så nu tackar jag Gudarna för att det är fredag. :)

Som ni märker (och som jag iofs nämnde i förra inlägget), så har jag lite problem med att uppdatera bloggen. Just nu är vi som sagt 7 personer på ett mobilt bredband (som för övrigt går sjuuuuukt [nästan obefintligt] segt!), så det gäller att ta chansen när man får den. Om man vill ha den så att säga.

Nä, nu måste jag fan förflytta mig ut på ballen (läs: balkong) för att ta en cigg i "solen". Så där har vi iaf en positiv grej med hela internet-problemet här. Man kan röra på sig samtidigt och sitta vart man vill. Yiiihaaa (vågen).

Annars har vi kommit halvt i ordning här uppe hos Jonas (jag känner inte att jag kan komma mer i ordning än vad jag är nu íaf). Det mesta här är på gott och ont.
- Att vi bor 3 personer i rummet jag sover i, det funkar bra och är mest på gott.
- Att vi nu har fått tillbaks våra grannar (ni som har följt med i bloggen under hela resans gång, vet vad jag snackar om) är på ont. Jag gömmer mig varje gång jag hör porten öppnas och vågar knappt gå ut i porten om jag hör att någon är där. Inte för att jag tror att det skulle hända något om dem såg oss, men just för att visa...respekt kanske?
- Att jag lever i mina resväskor är... Nog både på gott och ont. Man har ju koll på grejerna liksom.
Kvällarna här i kollektivet spenderas mest med te och skitsnack. Jag och Melina bakade till och med lite igår. Det blev hallongrottor á hallonpaj. Hallongrottorna pajade (flöt ihop i varandra) alltså och blev till en hallonpaj istället, men gott var det.

Nä, nu börjar jag bli lite sällskapssjuk och tycker faktiskt att det börjar bli dags för någon att komma hem och hålla mig lite sällskap. Jag kan ju inte direkt gå någonstans, eftersom vi bara har två par nycklar (som ligger här).
Åhhh, snart, snart, snart ska helgen avnjutas!


P.S: Allt är klart med den gamla lägenheten och depositionen är på plats i våra fickor. Så tack till er som höll tummarna (hahaha). Iofs hade hon inte så mycket att klaga på, men man har ju hört skräckhistorier om hyresvärdar som lurats och tagit depostionen mot inbillade fel.


Dagens...
Låt: Basement Jaxx (ft. Kelis, Meleka & Chipmunk) - Scars
Tung låt. Klicka här för att lyssna (i Spotify)!

Sayonara
emz


Stress!

Kära vänner. Jag hinner inte skriva så mycket nu, men jag ger er en liten update för de kommande dagarna..
Idag har vi packat ihop alla våra saker och flytten över till Jonas är ett faktum. Nu är jag skitstressad eftersom jag ska över på löningspils med jobbet.
Hur länge det än blir ikväll, så måste vi upp med tuppen imorn allihop för att flyttstäda och flytta det sista. Senare på kvällen har Sanna sin 25-årsfest, så det blir stress-stress-stress imorn.
På söndag måste lägenheten vara skinande ren och tom, för då kommer hyresvärden och kontrollerar den. Håll tummarna för oss nu, så hon inte hittar några skavanker. Om hon gör det förlorar vi upp till 37 500nok, blää!

Jag vet inte riktigt hur lång tid det dröjer innan jag kan skriva här igen (Jonas har ett mobilt bredband, men vi kommer vara 7 pers på den). Men så fort jag får ett tillfälle, så skriver jag mer.

Ha det grymt så länge!



På återseende
emz


See the money I'm effing making...

...Hope this goes straight into my savings!

Fan! Egentligen tänkte jag köpa en ny keps (se nedan) idag. Men eftersom jag måste börja spara så blir det inte så.


Skåda, årets fulaste keps:

mm

Ha deee!
emz


Chilly sunday

Ännu en helg har gått här i Oslo.. Vad ska man säga, tiden går fort när man har kul! :)
Den här helgen har varit riktigt trevlig faktiskt.

Fredagen började med lite idol här hemma, fredagsmys så att säga.
Runt 22tiden begav jag mig ut för att dricka några glas vin med en kollega.. Självklart blev dessa "några" glas vin till minst 6 shots, ett flertal drinkar, ett par glas vin och någon öl. Under kvällens gång fick vi mission att föra ord vidare från bartenders (på ett ställe) till DJs på andra ställen. Och under resans gång plockades nya människor upp och vi blev en skara på 6 personer (alla från olika länder) som kroghoppade och till sist landade på ett ställe där vi sjöng kareoke.
Kul var det iaf, riktigt jävla kul för att tillägga.

Lördagen började lugnt och avslutades med en god middag bestående av potatisbåtar. Ett spännande tilltugg må jag säga!
Lite senare under kvällen blev vi ett par till här hemma i kollektivet, där ölspelet satte igång och utgången var ett faktum. Självklart var jag tvungen att redovisa shott-tekniken vi använt oss av kvällen innan, det gjorde lite smått ont i plånboken märkte jag sen..

Runt 2.30 får vi ett samtal av Melina (som stannade hemma) om att någon hade varit inne i lägenheten, medan hon låg och sov.
Detta är ett återkommande fenomen och har skett några gånger tidigare. Vi snackade igenom det och kom fram till att vi verkligen måste börja låsa dörren när folk går hemifrån (även om det är någon hemma), samt under natten osv.
Men ändå, vaknar vi upp och dörren står på glänt, åter igen.
Dock saknas ingenting och alla lever, så antingen är det någon som har gått otroligt fel/inte vill något illa, eller så spökar det i vårt hem.. Obehagligt i vilket fall som helst.

Nu mina vänner är det dags för att gå och lägga sig. Jag ska kanske till och med läsa några kapitel ur boken jag har börjat läsa (ja, jag har äntligen tagit mig i kragen och börja läsa en bok!)...


Dagens...
Sinnestillstånd: Tjockis, tjockis, tjockis.
Vi har tryckt i oss varsin familjepizza, kollat på 3 filmer, druckit ca 8liter cola och bara degat hela denna underbara dag. Magen är fylld och jag mår som bäst.

På återseende!
emz


Anettes Idol-upptäckt!

Okej, jag kan börja med att säga att det inte är jag som har upptäckt detta. Detta är något jag hittade på en väns blogg (klicka här för att komma dit!).

Jag antar att dom flesta följer idol. Jag menar, vem kan få nog av idol?
Hur som helst. Ni som följer idol, såg antagligen Karolinas uppträdande igår. Ni vet det där grymma framträdandet av låten It's a man's world.
Här satt vi hemma i kollektivet och hyllade henne till skyarna i ett enda stort glädjerus... Men, vad märker man idag? Att hon är en copycat (se nedan).

 

Christina Aguileras uppträdande 2007:




Karolinas uppträdande 2009:


Jaja, nog om det.


Äntligen är det helg. Underbaart!
Det har varit en riktigt lugn dag på jobbet idag.
Dagen började med ett möte á 3,5h cirkus. Under det här mötet fick resterande kollegor veta att jag har sagt upp mig. Så under dagens gång har jag fått kramar och samtal om att jag 'inte får sluta'. Allt blev plötsligt mycket jobbigare än vad det var innan... (så vi byter ämne)...

Nu är det som sagt helg iaf och planen är att det inte finns någon större plan.
Kollektivet splittras över helgen (jag, Melina, Johannes och Jimmy är ensamma) och det blir nog en del skräckisar någon av kvällarna. Om ni har följt med bloggen under de senaste inläggen, så vet ni att skräckfilmer inte är en favorit bland våra nya kollektivare. Så det gäller helt enkelt att passa på, medan man kan. ;)

Ikväll blir det antagligen några öl med en kollega också, men förutom det så är allt ganska oklart. Och det känns skönt.

Dagens...
Video: Jag hänvisar till videoklippen här ovanför. Enjoy!

Ciao amigo
emz




RSS 2.0