15.30 med tunga ögonlock

Japp, det är då jag vaknar och går upp. Fine, vaknade till runt 14 också, men "råkade" somna om.
Idag är nog en av de första gångerna (här i oslo) som jag har varit lite orolig för hur mycket pengar som gick kvällen innan... Men jag tänkte såhär, jg bloggar först - kollar sen, hahah.
Anyways.
Cirka 1h efter gårdagens blogginlägg, sprang vi ner till Kiwi och köpte öl i massor. Sen satt vi här och lyssnade på musik, spelade ölspel och snackade skit som vanligt.
Runt halv 12 började vi glida in mot stan och målet är någonstans utan inträde. Lyckades väl sådär :/ vi hittade ett gayställe vi gick in på, med 50kr inträde. Men vad gör det, vi hade galet kul ändå. Dansa dansa dansa, shota shota shota, dansa dansa dansa, shota shota shota. Och så höll det på tills klockan blev 3.30.
Någonstans på vägen tröttnade Jonas antagligen på fyllan och gick hem. Precis när klubben stängde gick Johannes och Melina hem - och återigen var jag och Joel ensamma.
Skitsamma, vi gled med en man på efterfest uppe på grünnerlökka, där satt vi och drack lite, för att bege oss vidare.
Eftersom klockan började närma sig tidig morgon så fann vi varken triken eller buss, så vi fick knata.
Jag vet absolut inte hur lång tid det tog, men tid tog det! Hemma var vi 5.30-6.00

Tillslut kom vi iaf hem med röda näsor och stela fingrar, med nya nummer i telefonen (en pirretaxi/svarttaxi) och efterfestmannen- (som jag antar att vi inte hör av oss till igen - kanske Joel då).
När fingrarna börjat acceptera värmen och sakta men säkert återgå till sin ordinarie-form (samma gällande näsor och övriga kroppsdelar), så började vi göra varma mackor för att ge Scary movie 4 en till chans (ni som har följt bloggen ett tag, vet hur det slutade). Aja, där är vi skitpigga, gör varma mackor i ugnen, dukar iordning  vardagsrummet och sätter på filmen. Så fort mackorna är uppättna (sisådär 5min in på filmen) så ingick vi båda till däck-mode.
Sjukt, det är som att det inte är meningen att kunna kolla på film (minst sagt Scary Movie). Hur pigg som helst, innan filmen är på, hur pigg som helst när filmen är på och mat intas, hur trött som helst samma sekund som maten är svald och filmen är igång. BÄNG - ZZZ

Vaknade 30min senare och stängde av filmen för att lägga mig i sängen istället.
...Eftersom jag vaknade så sent så missade jag ju mitt shoppingspree idag också, jag blir besviken på mig själv. :(
Och ja, nu sitter jag här och lyssnar på kaffebryggaren som brygger kaffe.
Jag hoppas att det blir rätt, för jag chansade lite nu på både vatten och kaffe.
Arghhh I'll give it a try.

Dagens...
Misstag:
Att missa shoppingspree't. Helt onödigt och verkligen obehövligt. I need clothes!


Shaloo
emz

God helg,

ekar i huvudet.
Det är alltid lika mysigt att jobba på fredagar. Alla är så överdrivet glada och trevliga för att det är helg snart.
Frasen god helg och svaret lika måde skjuts ut från höger och vänster, upp och  ner, in via ena örat och ut genom munnen och vice versa. Ah det är galet vad två små ord gör med människor. Med mungiporna upp till öronen och smilegropen formad som en sjö, lämnade jag min sista kund kl 15.15 och åkte hem.
Tack för det, detta räddade min vecka (hade en asdålig dag igår). Jag har tillochmed agerat reparatör idag (öppnat ett myntsystem som jag aldrig öppnat förut och testat mig fram till en lösning). Det var fan kul :)

Aja, som sagt är det ju helg nu och det är riktigt skönt.
Förra helgen gjorde vi absolut, absolut (och jag menar det verkligen när jag skriver det) ingenting.
...Det var ju ganska skönt att få lugna ner kroppen lite, men fan vad rastlös jag har varit söndag-idag, pga att ingenting gjordes i helgen. Så ikväll blir det fan några öl, några shots alt. några glas vin. Sen kanske, kanske det blir uppdragskväll. En runda på stan med kollektivo i svarren (svansen) blir det iaf. Och då vet man aldrig vad som händer och hur det går!
Sen blir det upp med tuppen imorn och ut på shoppingspree (ska fan unna mig!)

Onödig update (eftersom mycket har missats pga vi har haft lite problem med internet på senaste):
- Jag har fått en till bot á 700nok. Den är dock betald och klar, men fett surt. 3 botar på 3 månader, hoppas det stannar där.
- Jag och Johannes har bestämt oss för att börja gymma. Vi har kollat på lite olika gym och jag tror att vi har bestämt oss för ett nu. 299nok/mån i 6mån, efter det 199nok/mån. Det bästa av allt? Ingen bindningstid. :)
Lokalen är ganska liten (men fullproppad med massor av maskiner), men dom öppnar en till lokal på ca 1500kvm2 i mars, där vi självklart också får träna. Provtränar antagligen i helgen och gymkort köps i början av februari.
- Jag har jobbat över en del den här månaden (och varit fett trött), men ska ändå hitta ett deltidsjobb, kanske natt? :)


Dagens...
Blogg: http://fabulouslifeofjoel.blogg.se/
Detta är Joels blogg (en av mina sambos/kombos). Ett hett tips är ju att kolla in den ibland också, t ex om jag skrivit om någon speciell händelse - ja, då får du ev. samma händelse ur ett annat perspektiv. Hur perfekt som helst!
(Jag lägger länken här till höger också).


Nu är det fan dags att ta en cigg för att sen röra mig ner mot kiwi (om det blir öl) eller vinmonopolet (om det blir övrig alcoholic). Jag avslutar självklart med inläggets prick över i'et.


God helg!
emz


15 minuter senare...

...Har datorn tänkt klart, internet kommit tillbaks och blogginlägget öppnas.
Jag vet att jag har varit dålig på att skriva den senaste tiden (speciellt nu), men denna gång har det faktiskt inte varit mitt fel. -  Internet är så gaaalet segt här (inte så mycket att göra när man kör på grannens trådlösa - det går ju inte att klaga direkt...)

Aja, jag skrev tidigare om att börja träna litegrann här hemma. Jag gjorde 50 situps samma kväll och det kändes underbart. Dock blev det inte mer situps efter det (eller andra övningar heller, för den delen).
Gällande att sluta med sötsakerna, så ligger det ungefär på samma nivå. Köpte tillochmed hem en jävla nötkräm-skit, man har på mackan och vräckte i mig. Ont i magen fick man, men gott var det.
Jag har nu kommit fram till att jag fan måste skärpa mig alltså. När det gäller sötsakerna så antar jag att jag inte kan blunda för sanningen mer, I cant do it! Jag kan inte sluta med skiten! Men försöka minska kan jag ju iaf göra. Mer frukt får det bli (det är ju riktigt gott!).
Man har ju 21års erfarenhet av godisätande. Jag menar, jag har alltid vräkt i mig godis, men det lägger sig lixom inte.
Why even bother?

När det gäller träningen, så verkar det som att jag glömmer att träna. Men ändring är på ingående, lyssna!
Jag ska köpa ett gymkort och börja träna till nästa vecka. Har kollat runt lite idag och hittat ett relativt billigt gym (där man även slipper bindningstid á 12mån). Det bästa av allt är att jag har fått med mig Johannes. Alltså är vi nu två som pushar varandra. Kragen rycks upp, yeah babyyy!

Framtiden ser ut som följande:
Emz är slankare, uthålligare & piggare.

Appropå pigg, så har jag varit sjukt trött hela helgen och veckan. Det känns som att jag har sovit hur mycket som helst, men blir ju fan aldrig pigg!
Jag ger det ett nytt försök, sov gott!

Dagens...
Program:  Samantha på tv4 (direkt efter V. Silverstedts perfekta liv, haha).
Det är faktiskt riktigt bra. Det har ju iofs bara visats två episoder än så länge. Men det ser iaf bra ut. Det är ett hett tips. :)


Hair

Det har börjat snöa igen. Så istället för att vara i stan nu, så ligger vi och kollar på Hair.
Det känns lite småtomt här hemma eftersom det "bara" är jag, Melina och Johannes här i helgen. Jonas och Joel är på spridda platser i Sverige.
Men vi har haft det mysigt iaf. Igår hände verkligen ingenting speciellt. Vi lagade en god middag á kyckling, ris, bearnaise och sallad. Avslutande med chokladmouse. Sen var det bara tv hela kvällen.
Ikväll (om det slutar snöa), ska vi ut och dansa. Antagligen blir det nyktert dock, eftersom vi verkligen inte har några pengar kvar och lönen inte kommer förs om en vecka.
Däremot brukar sånt lösa sig, så det skulle inte förvåna mig om vi blir onyktra och träffar skönt folk, ändå. Det blir lätt så.

Jag måste ju passa på att rekommendera om ett musikprogram som är tuuungt (se dagens...)

Anyways, ska se klart filmen nu, sen blir det nog att springa ner till affären och köpa kaffe (jag dööööör, need koffein!).
wIsh me luck!

Dagens...
Tips: Musikprogrammet Spotify.
Det är ett program som streamar all musik. Det fungerar typ som youtube (skillnaden att det bara är låtar). Du söker på artisten, låten, albumet eller liknande, så hittar du det oftast. Det bästa av allt är att du inte behöver ladda ner låten, utan det är bara trycka play. Man kan göra egna playlists osv i programmet också.
Det lilla problemet är att det inte går att hitta allt, men det mesta finns (den som söker på eddie meduza får fan skylla sig själv att det ej hittas). Tydligen kommer programmet "komma ut" senare i år (runt mars eller nått) och kosta runt hundringen i månaden. Det är fett värt och fett bra!

Shooo
emz


Middag á 29kr

Ibland händer det, inte alldeles för ofta dock, men ibland så.
Vi åkte till Ikea för att handla lite småsaker och passade på att käka kötbullar, brunsås, tuttebär (lingon) och potatis för hela 29kr. Craazy. Tydligen var det jättegott. Men jag dumhuvudet (som för övrigt har tjatat om köttbullar hela veckan), valde istället falafel. Det var den torraste jag ätit på länge. Ja, nästan lika länge som 21½år!
Alltså, ett tips: Om du åker till Ikea efter kl 20.00 så kan du avnjuta en god och enkel köttbullsmiddag för billiga slantar.
Ikeabussen kör gratis också, vågar ju inte planka på ett tag nu, eftersom jag åkte fast för några helger sen, argh.

Anyways, för övrigt har vi alla jobb nu och det ska vi fira med en finmiddag på fredag. Någon köttbit, potatis, bearnaise, lite sallad och kanske till och med några glas vin. Mums.
Vi ska passa på att lära oss portugisiska också, med hjälp av "ljudbok". Det lutar mot spanska också, men det kan jag iofs redan... Eller ok, om ärligheten ska fram så är det ju bara grunderna jag kan. Men det är nog lätt att gå vidare därifrån.

Måste sova nu, har galet mycket att göra på jobbet imorn och får inte försova mig.
Avslutar med dagens...


Dagens...
Löfte: Att börja träna igen och äta mindre sött. Och här snackar vi inte om något "på måndag". Utan jag ska börja redan imorn.
Det blir inte så genomförligt med "riktiga" vikter än och gymkort är inte direkt första prioritet för tillfället. Men något "litet" varje dag iaf. Fettet ska bort och sockersuget med.

Nu kan jag sova med gott samvete, godnatt.

Snökaos

Precis när man börjat få tidiga vårglimtar av solen så bryter helvetet lös.
Natten till idag har det snöat och snöat och snöat och aldrig slutat. Uppskattningen landar någonstans på 40-50cm.
Det tog mig 40min att gräva upp bilen ur snöhavet som plogbilen så fint efterlämnat sig. Resten av dagen har spenderats på hal is. Spännande om inte annat.
Tydligen så förväntas det snöa cirka 15cm till inatt, men vettefan om jag tror på det. Än så länge har det inte börjat snöa iaf och det känns som det redan har börjat smälta bort. Hoppas vi slipper mer snö. Håll tummarna med mig!

Jag tänkte faktiskt vara duktig idag och sova nu. Varken min pigghet eller mitt humör är på topp på morgnarna, så det känns faktiskt värt ett försök, eftersom man vaknar varje morgon med tanken "varfööör gick jag inte och la mig bara en timme tidigare, så kunde jag sova en timme till" dunkandes i huvudet.

Yes, let's call it a night


Dagens...
Låt: Jag ser det snöar (en riktig cliche, men jag skiter i) Godnatt!

Spice girls & Psycho

Nostalgi på nostalgi och en del planering.
Det har blivit en del häng i köket för mig, Melina och Jonas, eftersom resterande medlemmar har sovit i både sovrum och vardagsrum. Där har vi iaf stått och lagat pannkisar och dansat till nrk mp3 (bästa radiokanalen!)
Efter det satte nostalgidagen/kvällen igång. Jag och Melina har suttit och blivit tårögda till dokumentären Spice Girls - Giving you everything som handlade om gruppbildningen, perioden medan och slutet då Geri lämnade dom och Spice girls upphörde.
Direkt efter detta satt vi och youtubade lite på deras reunion-tour. Det tog lite i hjärtat att man inte var där, just för nostalgins skull. Fine att det vore asballt att växa upp under woodstock, hippietiderna, discofever-tiderna och så vidare. Men vi fick fan gamla goa 90'talet och det är inte så fy skam det inte. Eurodisco, girlpower och pojkband. Boomshakalack, vad våra barn kommer snacka om det när dom är i vår ålder. HA!

Ett tag efter Spice Girls nostalgin så började planeringen. Vi har nämligen planer på att arrangera ett event här i Oslo. Exakt vad det är kan jag inte berätta för tillfället, då det inte är säkert att vi orkar eller lyckas ro det i hamn. Men planering och forskning är igång iaf.
Så fort vi har lite konkreta svar på våra frågetecken och lyckas slå pricken över i'et, ges mer information. OM det går alltså.

Efter detta har Psycho kvällen inlett, vi har nu sett nummer ett i serien av fyra filmer.
Antingen blir det en liten paus nu med någon annan film, eller så kör vi vidare med Psycho.
Vi kanske tillochmed kör en Psychofilm per dag? Det får vi se.


Hmm, tänkte börja med något roligt som "dagens..."
Typ dagens låt, dagens kommentar eller något liknande, som visar dagens stämning...
Det kanske inte är så kul egentligen och helt enkelt jävligt onödigt. Men vafan, jag testar. Kanske tröttnar efter en dag, men då har jag iaf gett det ett försök.

So, here we go:
Dagens...
Låt: Spice girls - Wannabe (bara för att den var som en inledning på dom fina tiderna, när man var runt 8år. Ja det är galet, jag var fan bara 8år!)

Shallaballamallafallaralla!


Återigen helg

Boomshakalack nu är det helg! :D

Igår försökte vi köra en Rock in-favorit i repris, det gick väl sådär...
Inte för att kvällen blev misslyckad, absolut inte. Men vi fick lixom inte till det på samma sätt, som sist.
Det började med att jag och Joel började köra ölspelet själva. Ok, om ärligheten ska fram så blev det mest svep och inte så mycket spel. Men försöka duger. Hur enkelt är det att få igång ett spel på två personer lixom, hahah.
Anyways, efter ett tag joinade Melina, Jonas och Johannes och vi hoppade mellan 3 olika ölspel i någon/några timmar.
1) 7ans gånger tabell, the lebara-version.
2) Namn spelet. Man ska säga en känd persons för- och efternamn. Så fort person A har gjort det, börjar person B dricka medan han/hon försöker komma på ett nytt namn, där förnamnet börjar med samma bokstaven som tidigare persons efternamn.
3) Frukt/grönsaksleken. Alla är en frukt eller grönsak. Under hela spelets gång får man varken svära, peka, säga namn eller visa tänderna. Sen skickar man runt "turen".
...Ni kan ju gissa om spriten gick oss upp i huvudet.
Allt detta gjordes medan Jonas var DJ och spelade upp gamla godingar på beställning.

Runt 12tiden promenerade vi in till stan och gled in till vår "kära" rockpub, Rock in. Vafaaan, emz klantot har alltså glömt plånbok med pengar och idkort. Okej, pengar spelar inte så stor roll eftersom väskan innehöll sisådär 10öl. Men idkortet var ett större problem, då han kollade legg.
En cigg senare var man inne. Det var dock inte alls lika rolig stämning på Rock in denna kväll. Melina gick hem lite tidigare, men jag, Johannes och Joel följde efter ganska snabbt.
Vi stötte på lite människor här och där, men Johannes lämnade sedan mig och Joel själva.
Vi försökte hitta ett ställe att gå in på för att dansa lite, lättare sagt än gjort när klockan är typ 03.15.
Tillslut glider vi in på Downtown (Grönlands kvarterspub), träffar ett gäng norrmän/norskor precis när stället stänger. Vi står kvar där ute och snackar skit och byter nummer. "Vi ska ut och festa imorn"... eller nått.
Fine, dom var sköna, men öl är kanske inte det första som poppade upp i hjärnan när man vaknade kl 15 imorse...
Anyways, jag och Joel knatar vidare. Hittar en fin affisch (Bollywood goes to China), träffar lite fler folk, gnat gnat.
Vi glider vidare och börjar nu närma oss sista backen (allt detta medan fler öl zippas ner i magen..eller kanske snarare upp i hjärnan)...

Som ni kanske vet själva, så får man ju fan dom bästa idéerna på fyllan. Man blir smartare, ärligare, galnare. Ja, det är ju fan nästan vetenskapligt bevisat.
Jag tycker iaf att jag och Joel ska rulla ner i den snötäckta backen (den är inte speciellt brant, men dock lång).
Sagt och gjort, står vi nu där och stoppar in tröjor i byxorna, knäpper jackorna, plockar ut kamera, nycklar osv ur fickorna och lägger oss på backen. Snurr snurr snurr snurr snurr snurr BAMMMM.
Efter halvabacken krossar jag nästan näsan och munnen mot backen. Jag fick helt enkelt äta snö.
Jag kollar upp mot Joel som typ fastnat efter ett enda snurr, längre upp i backen.
Vi står där och garvar ett tag, för att sen glida vidare hemåt. Allt detta medan näsan droppar av blod och ansiktet är helt dyngsurt av snö.
Joel sa dock att jag inte blödde, men vafan jag kände ju det själv. 5min senare var vi hemma och jag kollar mig i spegeln. Japp, blod.
Aja, det har iaf slutat blöda (har ju legat snö i hela ansiktet), så allt var lugnt. Vi springer runt hemma ett tag och skriker, sen tar vi varsin sista öl och sätter på Scary Movie 4.
Ingen av oss såg filmen, utan däckade istället i soffan.
Jag  vaknade upp runt 7 tiden i en trång jävla soffa och gick och lade mig i sängen istället. Joel kom in runt 12-13 tiden och lade sig i Jonas säng och där låg vi till typ 15.

Godmorgon godmorgon, vi möts av ett städat hem (Melina har tagit tag i saker här hemma), och går ner och handlar, kollar på tv och såna vanliga saker. Kan ju tillägga att min näsa mår relativt bra idag, den är lite stel, men den "lever iaf".

Nu har jag, Melina och Johannes stått i köket i säkert 2timmar och stekt pannkakor och gjort en färsk och god fruktsallad, som ska avnjutas med glass sen.
Allt detta framför några sköna filmer. Japp, det är uppladdat för en myskväll.
Men man vet aldrig, Mattias ville träffas idag - kanske möter upp honom sen. Men annars verkar det som att ingen av oss sätter en fot utanför dörren ikväll.

Aja, nu ska pannkisarna avnjutas. Vi hörs imorn bloggen
Ha en trevlig lördag! I know I will.

Beautiful

Har inte gjort så mycket utöver det vanliga idag heller, men min arbetsdag har varit underbar alltså!

Den har varit helt chill, ingen stress någonstans men har ändå hunnit göra mer än vad jag har behövt göra.
Hade en kund ca 1h utanför Oslo idag, ut mot Hurum.
Där satt jag och pumpade volymen på max, som vanligt, i världens finaste väder. Solen har verkligen stått på max. :D
Vägen var ju ganska lång som sagt och på en annan ö. Eftersom man inte kan gå på vatten som Jesus gjorde, så hade dom byggt en tunnel, under vattnet. Denna tunneln var 7,3km lång, gooot damn.
Man fick fan tillochmed lock för öronen när man körde i den.

Anyways, en upplevelse i sig det alltså.
När jag kommit ut ur den tunneln (och några andra), så möts jag av underbara yver. Snacka om djupa hav och öppna landskap, allt detta möttes i dalar och backar. Var tvungen att stanna några gånger och ta en cigg bara för att andas in den friska luften och känna av den stillsamma stämningen.
Fyfan, det var verkligen underbart. Så grovt underskattat.

Efter denna naturomgivning fylldes jag av ett lyckorus som hållt i sig hela dagen. Måste fan ta med vännerna och åka ut dit någondag på en picknick eller några öl. Det kan fan inte bli bättre än så. I will make it happend.

Kan ju tillägga att jag missade vad det var för hastighetsgräns i den längsta tunneln (det stod iofs ingenstans i närheten av tunneln märkte jag på tillbakavägen). Och den där tunneln hade x antal fartkameror.
Inte ens tanken av att det kan dimpa ner en hastighetsbot fick mig på sämre humör. Everything is just great.

Morgondagen kommer nog att påminna om denna dag, tror jag.
Det blir nog inte lika fina omgivningar, men blir mest chill. Tydligen så är jag väldigt flink (japp, det börjar bli lite tjatigt att höra nu eftersom chefen säger det varenda gång vi snackar, men det är ju bara bra, hahah) och har därför inte så mycket att göra imorn.
Kommer dock ta över chefens fasta uppdrag, men that's it.

Appropå fjärilar så går jag över till en helt annan sak.
För någon dag sen, såg vi lite på Guldbaggegalan på tv. Ni som såg den vet vilka filmer som nominerades mest. Ni andra får en hint nu.
"Låt den rätte komma in". Yesbox, vi fick smak på en svensk film och ska kolla på den nu.
Så med det säger jag puss och kram, godnatt, farväl, på återsende, hare bra, ha det, vi ses, vi hörs, bye, hejdå, hejsvejs och allt det andra.

xoxo
Gossip girl


Nothing new

Helt seriöst, har inte hänt ett skit sen i söndags.
Sure bacon, jag har jobbat och sen kommit hem och kollat på film, snackat skit och garvat som en tok. Men thats nothing new!
Har dock hittat en grym serie som går på nrk3 på tisdagar. Den beste sjekke'n heter den. Handlar om en svensk tjej i England, som ska utföra ett expriment om killar uppför sig på samma sätt från olika länder.
Dom har bjudit in en blind date var från länderna England, Tyskland, Australien, Uganda och Italien.
Ingen vet om varandra och dom tror att det bara är så att det är en blind date som pågår några dagar.
Haha, det är fett bra faktiskt.

Annars pratade jag nyss med mamuten, kul att höra hennes röst. Hon kommer kanske hit och hälsar på inom kort.
Mamma, om du läser detta: BE HERE OR BE SQUARED! ;D Självklart ska du komma hit och hälsa på. Så tar vi en myskväll med ostbågar, godis, cola och massor av filmer. Sen kan vi dricka lite Gin n tonic och irish coffee. Mysigt! :D

Nu måste jag fan sova, försov mig på riktigt i morse (och i stort sett hela förra veckan, dock hann jag iaf i tid till jobbet då).

Gonatt!

Second time

Vaknade upp hemma hos Mattias unt 11tiden. Melina stack hem inatt, medan Jonas stack på morgonen (utan att säga hejdå som vanligt :P ) och Joel låg i soffan.
Första gången på otroligt länge som jag faktiskt känt mig bakis. Vi stannade och käkade frukost och rörde oss sen hem till hooden. Där däckade alla på soffan och gick inte upp förs runt 18tiden.

Nu ska jag berätta om gårdagens kväll.
Vi började röra oss mot Mattias runt halv 11 tiden, ca 2h senare än när vi sa att vi skulle komma. Men fint folk kommer sent, har jag hört ;)
Vi ordnade våra farkostväskor (3l vinpåse och 2 spritflarror, med tejpade handtag)
Nere vid tuben träffar vi på Eliin (från fd kollektivet) och hennes två polare. Hon var glad och berättade den stora nyheten om att hon ska gifta sig, shiit det är ju galet! :)
Vi sitter och skålar när tuben rullar in på nästa station och högtalarna skallrar. "Vi kommer utföra en kontroll på denna station".
Vi är snabba som fan med att springa ur tuben, men möts av 20 kontrollanter. Alla har månadskort förutom jag. Palla en favorit i repris.
Jag hade dock ett stämpelkort, som jag inte hade stämplat, men försökte köra på att jag inte visste hur man gjorde, eftersom jag aldrig åkt tunnelbana förut.
Notera att vi har suttit och druckit lite innan och hjärnan funkar kanske inte som den brukar. Tanten jag snackar med säger att jag visst har åkt tunnelbana och pekar på mitt stämpelkort. En av stämplarna har självklart ett stort T på, som står för Tunnelbana. Arghh, bortgjord!
Jag försöker snabba mig ut ur rummet jag har blivit inlurad i (medan dom andra står kvar ute på perrongen), men 15 kontrollanter hindrar mig.
Jag var inte den enda som åkte fast. Eliin och hennes två polare står där inne också (plus några få till) och polisen var påväg.
Självklart får jag tala med den trevligaste kontrollanten som förklarar läget för mig. "Du verkar trevlig och snäll, jag rekommenderar dig att ta boten nu, innan polisen kommer". Tydligen får man en till tilläggsavgift om polisen kommer, över 1000kr.
Jag beslutar mig för att betala på plats och går lite stolt ut från rummet med mitt fina kvitto på 750nok. Wehoo, jag fick tillochmed åka en hel timme. Synd att vi skulle av efter 2 stationer.
Detta var andra gången jag åkte fast i kollektivtrafiken (en gång i Sthlm - där jag tydligen var den trevligaste som åkt fast, och nu en gång i Oslo - där jag också var jättetrevlig tydligen). Haha, en liten ljusstråle iaf mitt i det mörka betalningstillfället.
Anyways, vi rör oss vidare till Mattias och möts av massor av svenskar. Hoppades på lite fler norrmän iaf, men men.

Melina stack hem någongång under natten och gick tydligen hem. Fråga mig inte hur hon hittade, för det vet hon inte själv. Joel och Jonas stannade med mig och vi fortsatte festen.
Kan ju tillägga att Mattias blev asglad för fia med hutt spelet, tydligen hann han inte läsa bloggen iaf (tur det!).

För att återgå till idag, så sov jag ju som sagt ganska länge. Vi har gjort några småärenden (mött folk och handlat), men annars har vi bara degat i soffan.
Börjat kolla på The Island, men tyvärr hackade den typ 20min innan filmen var slut, så jag vet fortfarande inte slutet. Fett irreterande! Men men

Ska väl försöka sova snart, känner mig fortfarande lite trött och imorn är det en ny dag på en ny arbetsvecka. Dock en chill arbetsvecka med nya uppdrag (ska börja utföra lättare servicejobb nu och byta packningar, wehoo).

Gonatt!


Gin n' Tonic

För mig tillbaks till värmen. Sist jag drack Gin n tonic (i mängder), var när jag var på Gran Canaria sist, för några år sen.
Nu sitter vi här i vårt halvskabbiga kollektiv med drinken i handen och zippar för fulla muggar. Tyvärr får det mig varken att bli brun, svettas eller fyllas av samma glädje. Men men, man blir tipsy av den, det räcker!
Och en till rolig sak - Joel är tillbaks hemma, wehoo. Kollektivet är äntligen fulländat!

Kvällens plan
Ikväll ska vi över till Mattias på Majorstuen. Han har fest eftersom han fyllde år igår. Vi har köpt ett stort fia med hutt som present (hoppas fan inte att han hinner läsa det här innan vi har lyckats ta oss dit - men tror fan inte det...)
En väldigt intressant händelse som skedde för cirka 1 timme sen, var att vi satt här och spelade musik med volym som var överkomlig. Vad händer? Jo, våra kära grannar ovanför kommer ner och klagar på basen.
Vafan, det är lördag, volymen var inte alls överdriven och klockan var inte mer än 20.00. Det gör mig less. Vi har knappt fått ordning på lägenheten och jag vill redan flytta!
Inte nog med det, tidigare i veckan fick vi ett klagobrev från grannarna under oss. Dem klagade inte på vad som helst heller, utan på Johannes vibration på telefonen, som har legat på golvet. "Vibrationerna går ner rakt genom golvet och väggarna"
Fuck this shit. Här sitter vi och kan varken spela musik eller ställa alarmet på mobilen.
Aja, det finns ju lösningar på allting, men det är ju galet tråkigt att det är så överdrivet lyhört i dom här skithusen.
Nu för tiden är basen totalt av (volymen är fortfarande OK) och Johannes telefon ligger på ett bord.

Anyways, som ni kanske förstår nu så behöver vi dem där X antal Gin n' Tonic - som iaf försöker ta mig tillbaks till värmen.
Vi ska hålla ut, vi ska vara starka, vi ska spara pengar, sen ska vi här ifrån ut i världen och leva som lyckliga människor med bas i överflöd och hur hårda vibrationssignaler vi vill!
Sakta men säkert slår drömmen in.

Nu ska det drickas.
SHO


Weekend

Wehoo, äntligen helg.
Planen för kvällen var egentligen att vi skulle ta några glas vin först och sen dra ut på stan och danzadanzadanza.
Men vad hände sen? Jo, vi bakade taco/köttfärspaj och nu ligger alla helt utslagna i sofforna framför lets dance.

Hursomhelst, man vet ju aldrig vart kvällen leder. Det kan mycket väl sluta med att dansskorna åker på och vi vacklar in här runt 5 imorgonbitti. Den som lever får se.

Har fått igång kameran nu igen och foton börjar ramla in på facebook.

Vad annars då? Mattias fyller år idag, men imorn har han födelsedagsfesten, jobbet rullar på, jag och Melina Kaa'kaa-vidare, Jonas fortsätter att vara superpositiv, Johannes ännar sig fram om dagarna och Joel har fortfarande inte kommit. Mellan detta dricks det en hel del, spelas playstation (burnout 3 är nya flugan) och vi glider igenom livet bara.
Har dock inte lyckats spara alltför mycket pengar än, men det kommer. Ligger ju ute med en del av depositionen och lite skulder och sånt. Det kommer, det kommer.

Nu korkas nog snart vinet upp och ciggen på vår underbara terass kallar.
Ska fota också. Kolla fejjan babessss!!!

Onsdag

...Sakta men säkert börjar vi få ordning här hemma. Men det slutar lätt med att alla sitter i soffan och stönar. Och härmed sköts städningen i vårt rum upp. Jag har iaf fått upp sängen, så inatt blir första natten i en säng själv, under hela Oslovistelsen, wehoo.
Har även fixat in kläderna i en garderob, så dom inte ligger överallt på golvet, i öppen väska osv...

För övrigt är jag gaalet trött, men ska försöka göra något annat än att sitta hemma ikväll. Så det blir väl en promenix eller ett åk till Ikea (we need a vattenkokare!).

Dagen har varit stressig, haft galet mycket att göra - medan jag varit tvungen att åka förbi skatteverket.
Tydligen måste vi göra ett nytt skattekort och det värsta av allt var att dom inte kan hjälpa mig med lönen jag fick förut.
Jag kommer inte ihåg om jag har berättat det, men fick 118 000nok i bruttolön, vid första löningen. Självklart var jag tvungen att ge tillbaks nästan allt, men detta har inneburit problem. Det står alltså att jag har skattat fuckin 30 000nok.
Och ingenting kan göras nu, eftersom det var förra året.
Fucking shit. Om jag får någon skattesmäll nu så blir jag galen. Men det löser sig nog, ska snacka med ekonomichefen imorn.

Bilder kommer antagligen upp på fejjan. Men det blir senare, måste ju iaf få liiite ordning här hemma.

Puss...eller nått

Back to reality...

...Till en viss måtta iaf.
Första dagen på jobbet idag, efter ca 2 veckor. Inte speciellt kul. Men som vanligt gick arbetsdagen snabbt och ögonen är fyllda med dollartecken. Got to get that mooneey!

Det blev ingen uppackning av kläder igår, och det blev ingen fotning heller för den delen. Det enda "utöver vardagen" var väl att jag klippte Jonas. Fast iofs ingår det i vardagen, men...Arghh nu babblar jag bara!
Jag klippte iaf Jonas, det började dåligt (klippte av allt hår vid öronen), men lyckades snygga till det i sista sekund. Ska försöka få upp en bild sen ;)

Jag och Melina funderar på att öppna buziinäzzz här i Norge. Kanske mycket snack men lite verkstad, vi får se. Skissningen startar ikväll!
Om idén inte slängs direkt i soptunnan, så vet ni snart lika mycket som jag, I promise!

Hopplapålle!


Sista dagen av frihet

Att jag skulle gå upp såhär tidigt är ett under. Speciellt med tanke på hur många glas vin jag hann få i mig igår, och hur sent  vi gick och la oss.

Vi hade det mysigt igår i nya kollektivet, har fått iordning i vardagsrum och kök. Käkade en god middag och sånt mysigt.
Efter några timmar (dock sent) gick grabbarna och la sig, medan jag och Melina skulle kolla på film. Vi började med Blair Witch project. Efter ca 20min hackar filmen och nästa börjar (cd med flera filmer), vilken var The Host. Vad händer efter ca 20min måntro? Filmen hackar och går ut i dvd-menyn (eftersom detta var sista filmen på skivan). Efter ett tag (vet inte om det var 5min eller 20min) sätter skärmsläckaren igång. Eftersom filmerna inte funkade så måste vi hitta en ny sysselsättning. Sagt och gjort. Vi ligger och asgarvar och försöker luska ut ett jävla färgsystem på dvdns skärmsläckare (varje gång loggon mötte väggen, bytte den färg).
Ca 20min senare och med ett färgsystem knäckt, gick vi och la oss.

Hursomhelst, är det söndag idag och ledigheten är slut. Imorn börjar jobbet, blaoo blaoo!
Nu sitter jag med en liten liten liten liten liiiiten huvudvärk, zippar kaffe och väntar på att folket i rum B ska vakna, så jag kan slänga in mina kläder där provisoriskt (vi har alltså ingen garderob i rum A, men vi har en vedkabin).
Jag ska fan försöka slänga upp lite bilder här på bloggen idag, så ni vet ungefär hur jag bor...Eller, det kanske blir på facebook.
Men det gör väl ingenting? Se länk ner och till höger, så löser det sig.

Vi hörs senare iaf.
Shallaballa!

Vi slapp träningsvärken iaf...

Hela fredagen gick åt till att bära saker upp och ner för trappor. Det är därför jag inte bloggade igår, eftersom jag inte visste var datorn var. :P

Runt halv 2 var vi tillslut klara och hade fått in allt i den nya lägenheten (notera att vi började packa runt 15). Jonas drog till jobbet, Johannes somnade och jag och Melina tog varsin drink innan vi somnade.
Skönt att vi har fått upp allt nu iaf, det var galet många trappor, både i Hauketo och här (husen här har inga hissar!).
Men som topic säger - vi slapp iaf träningsvärken, men händerna är lite såriga. Men det är smällar man får ta, heheh :P

Jaja, nu ska vi koppla in stereon snart och börja möblera och skit.
Jag berättar mer när vi börjar bli klara, senare ikväll.

Wish me luck!


010109 Nyårsdagen

Välkommen 2009. Planerna är stora och många! Det kommer bli ett fint år! :)

Detta trots blandade "känslor" under nyårskvällen/natten.

Vår kväll började med ett par glas vin hemma i Hauketo, för att sen bege oss vidare hem till Merimas nya kollektiv mitt i Oslo.
På vägen märker vi att alla butiker är stängda och vi har fortfarande inte fått i oss något att äta. Som en räddning i nöden, bor Merima precis ovanför en Indonesisk restaurang - där vi gick in för att käka middag.
Fullproppade av mat fortsatte vi sen upp till Merima för att äta ost, bullar, dricka, spela spel, dansa och bara ha det allmänt nice.
Sisådär en halvtimme innan självaste tolvslaget, slår det oss att vi faktiskt borde röra oss utåt.
Sagt och gjort, med 2 skumpor begav vi oss ut i Oslo för att hitta människorna och fyrverkerierna.
Självklart som man alltid gör på nyårsafton, splittras vi motvilligt upp i två gäng. Merima och Johannes var gäng 1, medan jag, Melina och Jonas var det andra. Vi tar oss i alla fall ner till vattnet för att fira tolvslaget med, ja, just människorna och fyrverkerierna.
Vi träffar på två norrmän (en hiphop inspirerad snubbe hängandes med en överklass snubbe med backslick, kappa, cigarr och hela kittet...Oväntat), som vi hänger på iaf. Mot festen!

Efter att vi har knatat runt där ett tag, möter vi några norskor som vi drar med oss, upp mot "kungsträdgården" för att blade:a lite skridskor á la fötter.
Jag ramlar någonstans på vägen (eftersom det sticker ut ett trappsteg mitt från ingenstans) och Melina slänger sig över mig, för att "hjälpa mig upp". Tack my lady. Tack så himlans mycket!
Som ni vet, splittrades sällskapet upp till två gäng, strax innan tolvslaget. Tjejerna vi nyss träffat, sa att dom hade sett en kille springa runt på Karl Johan, cirka 20min tidigare. I en exakt likadan hatt. Ja, där har vi Johannes alltså.

När vi tillslut kommit fram till skridskobanan, åker vi runt ett tag och någonstans där tappar vi bort våra nyfunna vänner, och hittar istället Johannes. Det var ett kärt återseende.
Vi börjar röra oss uppåt mot en klubb, men dom gillar inte Johannes tröja och vi går vidare ner mot ett annat ställe.
Väl där nere får Johannes inte komma in, denna gång var det inte på grund av tröjan, utan för att han hade druckit "för mycket". Jag som redan har gått in, blir rent ut sagt utslängd av vakten, för att jag inte hade betalat än.
Jag och Melina stod alltså precis vid kassan, men hade gått lite åt sidan för att släppa förbi folk - medan vi avvaktade för att se om Johannes kom in eller inte. Palla betala 150nok i onödan - om han inte kommer in.
Efter att jag blivit utslängd (inte utdragen eller utförd, utan helt enkelt utslängd for no reason), reagerar vi lite starkt och munhuggningen är igång.
Vakten trycker efter ett tag upp mig mot väggen och ska ringa polisen. Fattar ingenting. Han tog sin makt lite för seriöst tror jag. Melina står och tjatar på att han ska släppa mig, för att vi ska gå, och jag tar fram hundögonen. Han släpper mig och vi börjar gå. Från ingenstans hoppar han på mig igen och tar ett sånt här karate-grepp så han håller mina händer med en hand. Sen släpper han mig och vi fortsätter gå.
Vi blev kanske lite för ivriga av hela händelsen och börjar skratta och slå high five (fulla och glada och kanske lite chockade också?). Då börjar vakten jaga efter oss alla. Så vi var tvungna att springa två kvarter, han var galen! I och md denna sprint - så upplöstes vårt lilla gäng igen.
Jag gled runt själv och letade efter Merimas boende. Det gick bra och jag kom fram relativt snabbt. Träffade lite sköna norrbaggar på vägen :)
Melina gick tydligen runt i 1½h innan hon kom hem till Hauketo. Väl i Hauketo, visade det sig att ingen var hemma (dock hade hon nycklar och kom in iaf).
Johannes hittade till Merima några fåtal timmar senare.
Nu kanske ni undrar hur det gick för Jonas och Merima? Jonas mötte några tjejer och ringde och sa att han kommi hem ordentligt någon gång under natten. Merima var hemma (ja, jag och johannes hittade ju inte dit och gick in i en tom lägenhet :P ).
Merima hade även hittat en irländare som hon dragit hem för att sitta och dricka och snacka skit. Det slutade med att Merima gick och lade sig, medan jag satt och snackade skit med irländaren istället. hahah

Övriga händelser värda att nämna:
- Pratat med trevliga poliser, fått trycka på deras knappar till siren (i polisbilen) och så vidare.
- Träffat galet mycket skönt folk - som dock tappats bort lika snabbt.
- Fått oplanerat träningspass, i och med att vi alla tappade bort varandra och vandrade runt ett tag själva.

Som ni kanske har märkt, så var det ganska händelserik kväll. Både positiva och negativa händelser. Men alla hittade hem, alla mår bra och vi hade ändå skitkul på vägen. Det var fan ett lyckat nyår! :D

På nyårsdagen vaknade jag upp i en kall soffa, med en filt och en sån här djurspläd (hoppas fan den var fake alltså!) som täcke. Fyfan vad kallt det var ett tag under natten där.
Anyways, när vi går upp så möts vi av Merima och en av hennes nya roomies, zippandes på vårt mouserande och rökandes på mina cigg. Vi var ju självklart tvungna att joina, och tog ett par återställare. Sen åkte vi hem till Hauketo och mötte upp resten och käkade ravioli. :)
Det har inte hänt något annat viktigt eller intressant under resterande del av dagen. Vi har bara tagit det lugnt helt enkelt.

Shit pomfritt, nu måste jag ta en cigg och sussa. Imorgon är en stor dag - flyttdag! :D

Vi hörs imorn.
God fortsättning!

RSS 2.0