En nice helg

Den här helgen har verkligen varit härlig.
Det hela började med att Manil skulle komma och hälsa på. Men vad händer när jag kommer in innanför dörren? Där står även Moa och Krister. Whööt?!. Vi blev verkligen positivt överraskade! Det inplanerade fina besöket hade nu blivit ännu finare!

Det har blivit en hel del parkhäng och alkohol. Och det har verkligen varit skitmysigt, trots att jag faktiskt tycker synd om finbesöket då vi var tvungna att städa på innergården i två hela timmar på lördagsmorgonen.
Åhh, det är vid såna här stunder jag känner för att flytta hem till sverige igen; när man har träffat sina nära och kära efter en tid och inser hur kul man har ihop och att man faktiskt saknar dom mer än man har märkt innan.. Så snälla, kom och hälsa på oftare! Så gör jag det också! :)

Nog om helgen... För övrigt har vi hittat ett nytt crib som vi verkligen hoppas på. Om allt går som vi hoppas, så flyttar vi in där inom kort med vissa förändringar. Yes box, vi ska starta storkollektiv á 6 personer istället. Jonas kommer dock bo kvar i vår gamla lägenhet som i sådant fall bara ligger ett kvarter ifrån vår nya... Håll tummarna focks, för det gör vi!

Jag måste få ut lite andra känslor också.. Ang djurens värld. Djurens underbara, men ack så oförutsägbara (pga oss människor) värld.
Nu när jag var påväg hem från jobbet, så såg jag något som skar som en kniv i hjärtat och faktiskt blötlade mina annars så vidöppna ögon...

Jag målar upp scenariot så ni förstår:
Jag sitter i bilen påväg hemåt på en 50väg och börjar närma mig en rondell, där det alltså bör gå långsammare eftersom man måste bromsa och förbereda sig för väjningsplikt. Bilen framför mig bromsar till lite och ett gäng duvor hoppar upp på trottoaren (från bilvägen).
Jag som ligger sisådär 10 meter bakom, bromsar också in och kör nu i kanske 30km/h...
Så fort bilen har passerat duvorna hoppar dom ner från trottoaren igen och knatar ut i vägen. Jag bromsar då självklart in och hamnar i 10km/h istället. När bilen sakta men säkert närmare sig hoppar två upp på trottoaren, medan en tredje flyger iväg. Tanken slår mig om varför dom gör sådär, alltså hoppar ut i vägen hela tiden. Tanken slår mig, tills jag ser det. En duva har blivit överkörd mitt i vägen.
Förstår ni alltså att dom här duvorna har försökt att komma ut till sin vän hur länge som helst, så fort en bil har kört förbi, så har dom hoppat ut i vägen för att nå fram dit, men har hela tiden tvingats flytta på sig då en ny bil kommit, och sedan försökt igen.
Jag tycker det är så hemskt, men samtidigt vackert. Hemskt för att någon har kört som en idiot där man inte alls ska köra som en idiot. Och det kostade en duvas liv. Vackert för att det bekräftar ÅTER IGEN att det inte bara är vi människor som har känslor och empati för andra än oss själva.

Dagens...
Tanke: Ja, som ni kanske förstår så handlar det om scenariot jag skrivit ovanför. Jag postar en video här nedanför, som beskriver det jag nyss berättat om. Det tar i hjärtat och man blir verkligen berörd. OBS! Känslig video. Varning för tårar.



Ta vara på tiden mina vänner
emz

Long time no see...

Jag har fått en del klagomål för att jag inte har uppdaterat bloggen på hela 13 dagar.
Jag ber så mycket om ursäkt, men måste faktiskt hålla fast vid att vi knappt har något internet.
Men, som ni förstår är det mycket som har hänt. Både åt det negativa och det positiva hållet.
Inte nog med det. Tiden är knapp, internet ska vidare och sängen ska välkomnas. Så jag gör en annorlunda uppbyggning på dagens blogginlägg.
Allting nämns i stora drag.

Negativa händelser de senaste 13 dagarna:
- Våra grannar.
Om dom inte hatade oss innan, så gör dom det nu iaf. Vi har haft lite småbeef med dom, då dom kom upp och klagade på vår "festing och banking" en söndagkväll runt 21. När Joel och Jonas satt knäpptysta i vardagsrummet och Melina och Johannes låg och sov. Jag var inte hemma vid tillfället, men det var nog lika tur det - jag skulle gått bananas!
Sen har dom klagat på lite andra saker också när vi suttit på ballen och tagit en öl i kvällssolen och annat löst skit (överreagering), som lett till att vi nu söker nytt boende. Inte för att vi är vräkta - men för att vi knappt kan gå på golvet utan att få arga blickar.
- Internet.
Som ni vet så turas vi ju om med Jonas mobila dongel, men det går segt och den är omtyckt. Förr kunde man sitta uppe på takterassen och zooma in på någons trådlösa. Men precis som om det är en osynlig mur där, så är det nu sjukt svårt att få in en bra sändning.
- Träningen.
Iofs vill jag gärna skylla på att jag har varit hemma i sverige, det har varit påsk osv osv. Men nu när jag räknar dagarna så är det faktiskt lite mer än 2 veckor sedan jag var på gymmet. Men imorn ska jag dit igen. Det är bra för både kropp och själ.

Positiva händelser de senaste 13 dagarna:
- Liv och rörelse.
Sköna after-work-i-solen-kvällar, spel-kvällar, fest-kvällar, springa-runt-i-radisson-nätter, glida-på-stan-och-möta-nytt-folk-dagar osv osv. Det har varit två fina veckor på så sätt. Plus att vädret har varit på vår sida.
- Förändring.
Ja, snart blir det nytt boende för Joel, Melina, Johannes och mig. Jonas kommer antagligen bo kvar och ta in några nya roomies (för att kontraktet inte ska brytas). Vi kommer dock hålla oss i samma område, men förhoppningsvis i ett bättre byggt hus där man kan röra sig utan att höra glaset mot väggen.
- Facebook.
Haha lite nördigt kanske, men när jag väl kommer in på internet och loggar in på facebook, så väntar alltid trevliga mail, wallinlägg, bilder och stuff från er där hemma. Miss you!

Anyways, nu är det tisdag. Den här veckan har otroligt nog gått ganska segt. Antagligen för att jag längtar sjukt till helgen.
På helgen blir det nämligen finbesök, förhoppningsvis fint väder och Jonas fyller år.
Dock är det dugning här i bostadsrättföreningen, så vi ska sopa och städa halva lördagen, men vi håller tummarna för att det går fort.

Nu är jag sjuukt trött och måste verkligen krypa till sängs.
Men det är ganska skumt faktiskt, har sovit skitbra de senaste två veckorna, men ändå försovit mig varje dag. Illa, illa.
Aja, nu kom Jonas hem och internet ska vidare. Godnatt mina vänner!

Dagens...
Överraskning: Jag, tadaah!
Det här väntade ni er väl inte, här kommer emz och skriver ett inlägg efter 13 hela dagar. :) Men tro mig, så fort vi har flyttat (vilket förhoppningsvis sker snart), så kommer jag åt internet varje dag.

Sussa gott
emz

Ett ljus i mörkret

Jag brukar alltid intala mig själv; att i varje mörker - finns det alltid ett ljus. Sen försöker jag leva efter det, se positivt på problem och ta saker och ting med en klackspark.
Nu har jag ett litet exempel på det här, kanske inte världens mest seriösa exempel - Men inget får glömmas!
Jag sitter alltså på bussen nu. En lååång bussresa á 7,30h. Inte nog med det, vi blir nog lite försenade eftersom det var så sjukt mycket folk på Sentralstasjonen (ja, det stavas faktisk så i Norge!).
En liten parantes - jag borde fan ha lärt mig efter julruschen. EMZ, ta inte samma buss/tåg som alla andra gör!. Slut parantes.

Aja, åter tillbaks till ljuset.
Jag sitter alltså på en proppfull buss påväg till den kära hemstaden. Det är varmt (brukar vara kallt i andra fall), man känner en svag nyans av svett och jag börjar redan få träsmak i både röven och rygg.
Men, för första gången (förutom när vi åkte hit för allra första gången), så finns det både internet och hål i väggen (elektricitet baby).
Detta ledde till att jag redan har hunnit lyssna på musik, se en film, kollat facebook, är inne på msn och kan blogga.
Så, som sagt. Tänd ett ljus!

Aja, slut på det roliga och över till annat

Nyheter? Hmm.. Jag har börjat snurra igång mitt musikintresse igen. Texter har börjat flyta ihop och jag ska förhoppningsvis möta Jocke nu någondag och spela in lite. Äntligen! Så som jag har saknat det!
Annat nytt är att jag har börjat skriva en bok. Har bara skrivit inledningen än så länge, men Rom byggdes inte över en dag som man så fint säger.
Jag vet inte alls vad boken ska handla om än (ok, ska inte ljuga - jag har en liten aning i stora drag), men det byggs fram efter som.
Andra nyheter? Allt rullar på me ...ARGH PARANTES IGEN! Nu luktar det bajs. När jag tittar åt höger ser jag ett reningsverk... Ja, undra varför?

...Nää, nu har jag tappat koncentrationen helt och hållet, det är svårt att skriva med en hand. Det luktar verkligen bajs, och lukten vägrar lämna oss. Usch. Om jag inte trivdes med livet skulle jag inte bangat på att kväva mig själv just nu, för att slippa lukten i näsa och mun. Usch.
Om ärligheten ska fram så ser jag inte direkt ljuset i just detta mörker. Hmm, men vi kan väl komma på något. Hellre känna bajslukt än absolut ingen lukt.
....Ehrm, ignorera det jag nyss skrev. Jag tror att jag tar tillbaks det. Eller... Jag vet inte...Lukten gnager på mina stackars hjärnceller.


Hursomhelst. Nu är jag någonstans mellan Oslo och Karlstad. Och på någon kant ligger 'fucking åmål' (såg en skylt).

Rättelse: 22km till karlstad (kom nyss en skylt).


Hahah, det här inlägget blev lite som en chatt. Med mig själv?...

Dagens...
Film: Over her dead body.
Alltså den här filmen var både bättre och roligare än jag trodde. Sure, den faller inom ramarna för en romantisk komedi. Men jag var verkligen tvungen att fokusera ut genom fönstret och dra ur hörlurarna några gånger, för att inte garva i mer än 3min. På flera ställen!
Tänk er en helt tyst buss och sen mitt häxgarv från ingenstans. hahah, så jävla bra (melina, du vet vad jag snackar om!)
Fast iofs, jag är inte helt ensam. Min granne sitter och garvar till ibland åt en seriebok.

Vi ses snart
emz


 


Borta bra men hemma bäst

Yesaja, det blir hemgång över påsk.
Hemma i Stockholm från onsdagkväll till måndagdag. En lång visit, trevligt trevligt!

Jag hinner faktikskt inte skriva mer, internet ska vidare (och så vidare).
Men, jag lovar att blogga imorgon på färden till stockholm (om det finns internet), annars uppdaterar jag er så fort jag har kommit hem till mamma.

Dagens...
Känsla: Stress. Jag har varken tänkt över vad jag ska ta med mig, förberett eller packat. Dags att sätta igång. Och snabbt ska det gå!

Shoouz
emz


RSS 2.0