Sommartider hej hej

Det är lördag och solen gassar!
Igår drog jag ut på hyttetur med några kollegor. Det blev en riktigt trevlig kväll faktiskt.
Slutade från jobbet runt sisådär 14-tiden. Det blev lite av en spontantripp, så det var bara parkera bilen, springa in och slänga ner allt jag såg i en väska, för att sen stressa ut till en kollega som suttit och väntat i 15min redan.

3timmar senare kom vi fram till hyttan som ett gäng packåsnor. Vi hade köpt med oss mat och alkohol som om vi skulle vara borta hela helgen. Och att inte förglömma den stresspackade väskan (där jag senare hittade massor av onödiga strumpor och tröjor - wtf, jag ska på hyttur en kväll/dag).
Runt 19tiden tändes grillen igång och vi njöt av god mat och dricka till maxus.
En jävla massor av drinkar senare bubblades jacuzzin igång, där vi satt sisådär 5 timmar och skjutsade drinkbåtar till varandra.
En av kollegorna blev dock liite over the top och slängde  glas runtomkring sig. Så det hela slutade med ett skärsår under foten och en tidig däckning samtidigt som en annan lämnade oss för sängen.
Till slut var det alltså bara jag och en kollega som satt kvar och njöt i jacuzzin (39,5 grader baby) med porrbelysning (dom där lamporna bytte färg var fjärde sekund) och en jävla massa skratt.
Jag var nästa att lämna jacuzzin för sängen, medan kollegan satt kvar (eller rättare sagt, däckade)...Tack för att det inte var ombytta rollen. Då skulle säkert jag, klumpedumsen, dött på kuppen, haha.

Hela lördagen har varit en lång och underbar soldag. Vi har grillat, solat och bara tagit det lugnt.
Bortsett från den kollegan som jag nämnde lite tidigare, han som gick bananas.
Han har jobbat hela jävla lördagsmorgonen med att plocka glas och legat på alla fyra för att skrubba bort alla blodfläckar han hade lämnat efter sig i hela huset (jag nämnde den trasiga foten va?).
Stackarn visste inte ens att han skurit sig i foten, så hans fotspår var verkligen överallt!

Nu kom jag i alla fall precis hem. Dock är jag alldeles ensam. Joel och Ozzy är i Sverige medan jag antar att Melina och Johannes är ute på camptur.
Vad ska man göra ikväll då är frågan? Antagligen blir det väl parkhäng om en timme eller så.

Dagens...
Rekommendation: Ut i solen, ta vara på helgen! I know I will.

Men hallå, varför sitter du fortfarande här och läser? Ut i solen med dig! ...Och det med basta!

Krääm
emz

Gokväll!

En ny vecka har börjat och solen har inlett veckan fint.
Jag har kommit på att jag måste börja blogga oftare. Det är ju så sjukt tråkigt att berätta om saker som hänt för över en dag sen, så det uteblir istället
Kan ju åtminstone uppdatera er lite gällande helgen.

Gräbbsen åkte hem till Sverige och lämnade mig och Melina ensamma i Oschlo.
Vi har haft det riktigt mysigt faktiskt. Chillat, druckit vin, bjudit över lite folk på middag och (hör och häpna) inte spenderat en enda krona ute på krogen (trots att vi var ute).
Vi har faktiskt fått snacka av oss en del också ang Oslo, planer och förbättringar.
Så nu mina vänner, är plan Q i verk (där bland annat 1 gång i månaden-resor kommer göras för att gränshandla mat, alkohol och cigg) och det ordentliga startskottet inför Sydamerika-resan är äntligen avlossat.
Det har nämligen slagit oss att vi inte har fått fingrarna ur arslena och börjat spara speciellt mycket än. Så det är verkligen på sin plats nu!

Kan även passa på att berätta (för er där hemma i stockholm) att jag har sökt lite ledigt nu inför sommarn. Det kommer antagligen bli fler stopp än de jag nämner här nedanför. Men detta är långhelgerna i Sverige i alla fall.
5/6, 18-19/6 och 9-10+13-14/7. (dock kommer vi antagligen dra till tysklands Splash under juli-ledigheten - öppen inbjudan för den som vill hänka)
Skriv upp det i almenackorna nu, vettja. :)

Som ni ser här ovanför kommer jag (med Melina och Johannes vid sidan), anlända stockholm 5/6 för att sen åka tillbaks till Oslo 7/6.
Förhoppningsvis blir det fint väder. För jag känner att lite tantohäng och restaurangernas dag skulle sitta fint.

Lite övrig onödig information ska jag bjuda på också:
Jag har färgat håret idag, i några få ljusare nyanser. Skillnaden blev ju inte oerhörd, men märkbar.

Nu ska jag nog lyssna på lite musik och försöka sova.

Dagens...
Inbjudan: Krogmilen.
Checka in mina events på facebook. Den som känner sig manad är välkommen.


Sleepah wellah schampoo
emz


Lill-lördag

Boomshakalack! Lill-lördagen har anlänt och morgondagens ledighet är ett faktum!

Vet inte riktigt vad den exakta planen är än, men svirning blir det iaf.
Alternativ 1) består av rapparkalja-kväll med myspys stämning, alkohol och gott sällskap. Sen om man stannar här hemma resten av kvällen eller inte är fortfarande ett frågetecken.
Alternativ 2) består av vindrickning här hemma och sen en liten krogrunda.
Som vanligt ändras alltid alla planer i sista sekund, så det är mycket möjligt att något annat förgyller denna onsdag.
Den som lever får se!

Annars har jag faktiskt inte så mycket att rapportera om.. Eller, vad var det Markokoko sa nu igen..
Nää det var nog inget viktigt, så vi droppar det!

Eller, ja just det. Fluffet ska hämnas på mig. Så hädan efter måste jag vara oerhört försiktig: Smyga när jag är på byn, använda tandläkar-speglar runt varje knut och bära bodyarmor dygnet runt.
Jag funderar på om jag kanske till och med måste sova med ett öga öppet eller maskera mig. Markokoko, vad säger du?
Till er andra: Det är "farligt" i Oslo! :)

För övrigt så har jag precis inlett planeringen av en liten händelse som kommer ske någon gång i Juni. Den som är nyfiken eller intresserad får kika på facebook, där ett event skapas inom kort (under morgondagen gissar jag på).

Nu ska jag avnjuta en cigg och kanske slumra till i 30 min.

Dagens...
Känsla: Ledighet. Speciellt när den är mitt i veckan. Det var ruskigt länge sen det hände sist. Jag ska verkligen se till att ta hand om morgondagen (dock är det söndag, så alla butiker är väl antagligen stängda, men ändå!).

Shabolaj!
emz

Ruskigt

Ja, det är vad vädret är.
Det är riktigt jävla pissväder. Kallt, grått, ruskigt, regnigt och deprimerande. Man har fan inte lust att göra någonting över huvudtaget.
Men, vi fick i alla fall fint väder igår, den 17e maj. Det var tur det. :)
Så vad hände då? Jag drog ut till byn och mötte upp Ozzy, för att sen glida vidare och träffa lite annat folk, efter det träffade vi lite annat folk, och efter det träffade vi ännu mer annat folk. Dock utan Ozzy, som blev alldeles för sliten runt 15-tiden och beslutade sig för att gå hem och sova.
Nationaldagen bjöd på mycket gott: Krogrundor, parkrundor, trevligt sällskap, nya människor, musik, alkohol och massor av sol.
Däremot känner jag mig jävligt misslyckad, som missade paraden OCH russetåget. Bajs :(
Aja, får väl se till att se det nästa år.

Runt 21-tiden bestämde jag mig för att knata hemåt och självklart skulle jag ta en tur igenom en stor och lummig botanisk hage.
Självklart gick jag runt där inne hur länge som helst med musiken i öronen, ciggen i mungipan, islatten i handen och tankarna flög omkring lite här och där. När jag tillslut tagit mig igenom parken, så visade det sig att jag blivit inlåst.
Nu var det helt plötsligt höga galler (med taggar), taggtråd och låsta dörrar som höll mig i schack.
Jag lyckades tillslut hitta en plats som saknade taggtråd, där jag duktigt klättrade över. Min sko är nog inte lika glad på mig däremot, för den fick ett hål igenom hela sulan. Men, man får se det från den goda sidan. Tänk om jag inte hittat den där spetsiga platsen? Då skulle jag nog ha hunnit hungrat ihjäl vid det här laget. ;P

Usch. Det här vädret är verkligen deprimerande, och inte gör hälsan det bättre heller. Jag har rethosta.

Nu ska jag i alla fall avnjuta en cigg och ett glas oboy... Eller blir det kanske te?

Dagens...
Bild: En bild säger mer än tusen ord. Passar in på dagen också! :)





Ciao
emz

17mai!

Nu sitter jag här i ett mörkt rum och lyssnar på Veronica Maggio. Snart börjar infirningen av 17maj.
För er som inte vet, så är det Norges nationaldag och det firas med bånk och ståhej.
Planen är fortfarande lite oklar, eftersom alla ligger och sover fortfarande.
Men vi ska möta upp lite folk, dricka, parkhänga och sen ikväll finns det ett par fester att välja emellan. Antagligen kör vi en liten runda, för att kunna träffa alla.
Imorgon blir det champagnefrukost (om man ska lita på ryktet) och sen bara hänga i byn hela dagen (för att ta del av allt som händer).

Usch, egentligen orkar jag faktiskt inte göra något nu. Jag är röksugen, fylld av saknad, trött, ena min fot har somnat och ja.. The story continues...
Men, jag måste ta mig i kragen och få igång foten, ta en dusch för att vakna, knata ner mot monopolet för att köpa vin och samtidigt avnjuta en cigg.. Eftersom det antagligen blir lite bråttom så har jag nog, nog att tänka på då.

Dagens...
Låt: Röyksopp - Girl and the robot
Som jag har letat efter den här låten alltså. Tillslut råkade jag snubbla över den bara. Wehoo!

God helg
emz



 


Sliten start på veckan

Allt började med en underbar helg i stockholm! Men på måndagskvällen övergick det till allvar:
Då var det dags att ta sig hem till oslo igen, på en nattbuss.
Jag har gjort misstaget förut, men tänkte ändå ge det en ny chans.
Det här blev nästan värre (men det var värt några extra timmar i sverige).

För första gången på sjukt länge blev jag åksjuk, vilket ledde till att resan inte började speciellt bra. Jag klarade inte ens av att prata i telefon. Kväljningarna låg verkligen i halsen.
Tillslut lyckades jag iaf somna och 7 bumpiga timmar senare anlände vi Oslo.

Med tre väskor staplade jag sakta men säkert hemåt. Under hela färden hade jag tjatat in en morgonplan i mitt egna huvud, för att inte somna. Men det gick väl sådär...
Väl hemma låg alla och sov, så plan: sysselsätta mig själv trädde i kraft.
Även det gick väl sådär, eftersom varken internet eller tvn fungerade - mot alla odds. Så den närmsta timmen satt jag verkligen bara i soffan och försökte att hålla mig vaken.

Klockan 7 var det dags att förbereda inför jobbet. Med en krokig rygg, trötta ögon och 10kg i handen, knatade jag ner mot bilen och möts av en läskig syn.
En stor skylt med texten "Veiarbeid, Tirsdag 07-17". Jag förstår ganska snabbt att det endast är min arbetsbil som skymtas långt borta i horisonten, bredvid en bärgningsbil.
Halva ciggen slängs i diket, telefonen läggs i fickan, ena armen upp i luften i form av en vinkning (där hela armen verkligen far och flyger från höger till vänster) och sprinten börjar.

När jag tillslut kommit fram så var jag så förstörd så att jag säkert skulle svimmat om jag la mig på marken. Till råga på allt så fungerade inte rösten. Man kan nästan säga att jag fick ett astmaanfall, trots att jag inte ens har astma, illa var det.
Efter lite snack fram och tillbaks, åkte jag iaf nöjd iväg med bilen för att påbörja min arbetsdag. Kan tilläggas att jag hade 2st böter á 500nok styck på fickan. Men kan också dubbeltillägga, att om jag kommit 2 minuter senare; hade det varit 3500nok i böter totalt och en jobbig jakt efter bilen som förgyllt min dag.

Första timmarna var ganska jobbiga, men det löste sig efter några kaffe och dagen rullade på ganska bra för övrigt.
När jag sen tillslut kom hem sov jag några timmar, för att sen gå upp och dricka te (fick sjukt ont i halsen efter sprinten), för att sen sova i 11 timmar till.

På onsdag klockan 8.30 spärrade jag upp ögonen. Jag hade självklart försovit mig, men jag kände mig däremot väldigt utvilad. Till och med halsen kändes bättre.
Arbetsdagen har rullat på i fin visa, har fått bursdagsvin från jobbet, packat upp alla mina grejer och kläder i nya lägenheten, tagit igen en del med mina kollektivos och chillat i massor. Och ja, nu ska denna onsdagen avslutas med sömn, härlig sömn. :)

Dagens...
Inbjudan: Det blir antagligen 16-17maj-fest hos oss här. Öppen inbjudan, alla är välkomna.


Godnatt
emz

10 mil kvar

Ja, nu börjar den här resan leda mot sitt slut.
Men dom här 5 timmarna har gått otroligt fort ändå. Tack till spotify, Jim Carrey, facebooks quizzes och Christah the Fistah som hållt mig sällskap hela vägen.
Däremot är jag riktigt trött på den här datorn nu. Har suttit framför den i 6½ h nu, så jag orkar faktiskt inte skriva ett alltför långt inlägg.
Men kan säga att helgen är fullsmockad av saker som ska göra, folk som ska träffas osv osv. Mitt svenska nummer är igång nu under helgen, vi hörs väl?

Kan ju passa på att göra lite reklam för årets Splash! också (klicka här för att komma till hemsidan)
Riktigt späckad line-up, och det lär komma upp mer. Den som vill åka med mig dit. Holla!

Dagens...
Låt: Robyn - Electric.
Inte så oväntat kanske, men den gamla dängan har spelats många gånger under bussens resa.
Nu måste jag sätta på den igen bara för det.


På återseende
emz

Here we go again...

Shalooo mina vänner!

Nu sitter jag på bussen påväg till Svearike!
Vi åkte precis in i Grums kommun. Då har jag alltså suttit på bussen i 2½ h, cirka 5h kvar.
Just nu sitter jag här med Robyns electric i hörluren (kan bara använda ena, eftersom sladden är för kort till den andra...) och har precis kollat på Yes man. Den var helt OK faktiskt, men trodde den skulle vara roligare.
Anyways, ska bli nice att komma hem ett tag och träffa er alla.

Fick rysligt ont i magen helt plötsligt, så avslutar det här lite... Men jag skriver mer innan resan är över.

Ciaooo så länge
emz


Helg & goda nyheter

Nu har åter en helg gått och nu hoppas jag verkligen på att denna vecka går fort. Argh, fort ska den gå fort fort foooort!
Jag och Melina har i stort sett varit ensamma hela helgen. Joel och Johannes har varit i Sverige och Jonas har jobbat ganska mycket.

Så, vad har hänt då?
Denna långledighet började med att jag och Melina kom på den grymma idén att vi ska cykla till Göteborg. För här skulle det ju ändå inte hända något speciellt. Vi började vår långa jakt efter cyklar att köpa, hyra, låna eller vad som helst. Det gick väl sådär. När Mattias sen ringde och var lagom rund om fötterna, blev vi nog både lättade och glada. Han sa att han faktiskt bestämt sig för att stanna i Oslo och ha fest.
Vi drog dit och träffade massa trevligt folk, drack och hade det bra helt enkelt. På hemvägen hittade vi faktiskt en cykel, dock lite för sent...

Den 1a maj gick vi upp med tuppen och begav oss ner till arbetartorget med uppkavlade byxor, linnen och solbrillz. Där gick vi med tåget (som för övrigt verkar vara mer av en familjegrej här - dvs nästan inga ungdomar) i det fina vädret. Vi hamnade med barnvagnsmaffian längst bak och gick och lyssnade på svenska låtar så som staten och kapitalet osv.
Efter det åkte vi hem, sov några timmar, lagade mat och bara tog det lugnt. Runt sisådär 12-tiden var både jag och Melina rastlösa, så vi beslutade oss för att ta en promenad i byn. 4 timmar senare var vi hemma.

Lördagen var ganska händelselös egentligen, fram tills det att klockan blev 1. Då beslöt jag mig för att dra ut på byn och ta en öl med lite skönt folk. Där börjar en skön helkväll som involverar massor av drinkar- och shots, efterfester, promenader, parkhäng med russefolk och träffar med massor av olika människor.
Runt 8tiden snubblar jag hem och lägger mig för att sova.

...Idag har väl varit sådär egentligen, inte det för att jag har känt mig speciellt bakis - utan bara det faktum att jag har sovit bort heeeela jävla dagen.
Usch alltså, jag blir fan deprimerad av sånt. Runt 18tiden knackar nämligen Johannes på dörren och säger att nu måste jag gå upp, för vi ska skriva kontrakt på den nya lägenheten om 1h.
1h senare gick vi alltså ner till vårt nya crib, skriver kontrakt och snackar med den annars så virriga hyresvärden.
Boomshackalack. Nu har vi alltså nytt boende längre ned på gatan, där vi förhoppningsvis kan spela lite musik och gå på golvet utan att få klagosnack av grannarna.

Melina och Johannes inviger lägenheten inatt, medan jag och Joel stannar kvar här uppe och Ozzy sover ute hos sig.
Men imorn mina vänner, imorn sker flytten.
Så snart blir det inflyttningsfest också, mer information kommer när allt börjar bli klart.

Framtidsvision:
På torsdag åker jag hem till Sthlm och stannar ända tills måndag. Ska bli trevligt att träffa er alla!
Nu måste jag avsluta det här, ska nämligen klippa Jonas hår. Vi får la se hur det går. ;)


Dagens...
Låt: Pussycat Dolls - Jai Ho
Jaaag vet att jag kanske är lite töntig nu, men fan alltså, jag gillar den.

Vi ses snart
emz

RSS 2.0