Fredag

Då har arbetsveckan nått sitt slut.
Jag har egentligen asbråttom, ska nämligen ta en löningsöl med jobbet. Men självklart kan jag inte gå ut och ha kul utan att ha skrivit i los bloggos.
Exakt vad jag ska skriva, vet jag inte riktigt. Men min dag har varit nice, hoppas era har varit detsamma!
...Iofs fuckade allt upp mot arbetsdagens slut, åkte runt och letade efter både en kund och Statoil med bilvask huur länge som helst. Tillslut sket jag it och drog till gymmet istället, dock senare än beräknat.

Arghh, måste springa nu.

Dagens...
Bästa mening: Scenariot utspelar sig kl 8.15 hos min första kund. Jag står och väntar på hissen.
Dörrarna plingas upp och tusen blickar möter mig, ja, känns iaf så.
Hur som helst var det fullsmockat i hissen, jag frågar lite lätt med skrattet i halsen om det fanns plats för en till.
Som svar får jag: "Självklart får du plats, du är ju viktigast! Hellre går två ut så du får plats" (modersmål: norska).
Haha, mitt jobb har sina stunder.


Chillevippen
emz

En relativt lugn dag

Har tagit det aslugnt på jobbet, men samtidigt hunnit göra mycket. När jag kom hem tog jag det sjukt lugnt i vardagsrummet med Melina som sällskap.
Runt 17 tog vi en ganska lugn matpaus för att sen ta en kort-lugn vilopaus i soffan igen.
Kvällen gick vidare mot en lugn promenad in mot stan med Melina och Johannes. Där vi sedan lugnt mötte upp Merima och drack lite kaffe och choklad i nästan lika lugn tid.
När kaffen landat där den ska (i magen alltså), sade jag och Melina försiktigt och lugnt hejdå till Merima och Johannes, för att sedan ta en powerwalk mot Sagene för att spana in några solarium. Promenaden började som en powerwalk men slutade i en cool-lugn takt med massor av garv.

När vi varit lite här och där så möttes vi av en otrolig syn.
Långt bort i horisontens mörker såg vi en vacker bock med stora fina horn.
Där står jag och Melina i tystnad och är i "whoooaaaa"-trans.


Efter lite bollande av frågor (som i stil med: "Men hur kan den vara här, det finns ju ingen skog här", "fota den då!" osv) i sisådär 2-4min, så övergick transen till ett "ahaaaaaaaaaaaaa"-ögonblick och avslutades med garv som fick oss att nästan tappa kontrollen över fötterna, och landa i snön.


P.S - skyll kvalitén på kameran, inte på fotografen eller modellerna. ;)

Det var inte vilken bock som helst. Denna bock var en staty.

Efter lite foton och när vi tillslut slutat garva, hicka, skämmas och allt vad vi gjorde, knatade vi skitlugnt vidare hemåt.
Väl här hemma avnjöts lite mer mat i lugn och ro för att sedan hamna i vardagsrummet igen, framför resumén av Oscarsgalan.

Nu är det ganska tyst och lugn stämning här hemma då 2 av 5 sover. Jag tror fan jag joinar. 2 av 5 är nu istället vakna.

Dagens...
Fart och fläkt: 3-kampen.
Kamp #1) Korsord-maraton hemma i kollektivet. Lagsport, komplettering kan ske på varandras misstag.
Kamp #2) Skratt-, skrik- och högljudd-maratonet. Kanske därför vissa norrmän ogillar vissa svenskar (ett exempel är ju texten "Partysvensker, go home!" som så vackert pryder en vägg mitt i stan). Lagsport, sker helst samtidigt med målet att nå volym á 'hörs inte längre'.
Kamp #3) Gå snabbast möjligast utan att jogga/springa-maratonet. Enmansport, helst ska detta ske i uppförsbacke för att rumpan ska se så konstig ut som möjligt.


Lugna godnattisar
emz

Kollektivet är fulländat

Nu är det måndag och alla har intagit sina rätta platser här i Oslo.
Melina hade med sig massor av gott och nyttigt.
Gott= Godis, sprit och te. Nyttigt= Sällskapspel, korsord, mat och godis.

Aja, här sitter vi (Jonas sover dock, som vanligt?) iaf proppmätta, sega och belåtna. Vi har precis avnjutit en köttfärssås á la Johannes och ska spela TP. Innan dess var man och tränade.
Och dagens träningspass gjorde sig väldigt bra. Har inte känt en enda smärta i axeln trots att jag tränat både axlar och rygg. Tack för tipset mamma, det blir bra som du sa.

För er som inte vet, så har jag en gammal skada i axeln som gör sig påmind lite då och då. Speciellt nu när jag försökt träna axlar. Men det löste sig, wehoo.


Argh, blir inget mer idag, för nu är Melina klar och spelet kan börja.

Dagens...
Modernisering: TP som spelas med hjälp av en miniskärm; där frågor, svar, timer (tro eller ej - med ljud) och liknande visas.
Man kan koppla in manicken i datorn och ladda in fler frågor från massor av olika kategorier. Ja, man kan tillochmed göra egna frågor.

Wish me luck
emz

Sol, Cody banks och städning

Tillslut var söndagen kommen (det låter som att jag är glad för det, men så är inte fallet).
Solen står upp på himlen.. Eller helt ärligt så vet jag inte om den står på himlen, eftersom jag ligger i soffan och inte orkar gå och kolla ut genom fönstret. Men däremot är det väldigt ljust och fint ute, det är klar himmel och tro det eller ej, så snöar det inte heller.
Jag och Joel är ensamma hemma för sista dagen nu och ligger och kollar på Cody Banks på tv. Vi har städat iordning lite efter helgens bravader också. Mesta dels var väl från igår kan man säga.

Vi körde nästan en favorit i repris i går. Eller ja, allt stämde förutom den här delen om att vi gick in på ett skönt uteställe och träffade folk, dansade och lyssnade på musik.
Let me begin from the top...
Vi satt här hemma och drack öl och spelade fyra i rad. Runt 12 knatade vi ut. Och det känns som vi gick överallt och sakta gick det också. Efter säkert 1timme i snö och slask var vi cirka 50meter från klubben vi har knatat mot.
Och precis som den här historien om Bellman som simmade i en tävling där orken tog slut.
Ja, så var det. Vi tittade på varandra, ryckte på axlarna och började gå hem istället.
Väl hemma blev det iaf mys. Nystekta köttbullar och knaprig klyftpotatis från långpanna i ugn. Detta toppades med ketshup, salt och vitlöksdressing.
Medan denna underbara maträtt åts upp kollade vi på House Bunny (som förövrigt bara ska ses om man är full eller trött - för att humorn ska uppskattas).

Jaja, nu ska jag lura med mig Joel till bunnpris för att köpa cigg och godis. Hmm, undra vad jag ska lura/locka med...
Kanske något bakverk? Eller en nutella-burk? Argh, vi får se.

Dagens...
Längtan: Jag längtar tills Melina kommer hem. För hon har lovat att ta med sig ett stort lass av godis, vin och söderte. Det som lockar mest är ju helt ärligt godiset just nu. Åhhh jag längtar. Skynda skynda bussen! Plattan i golvet!


Goddag
emz

Kometkameratene




Som vi redan vet, så var det fan bättre förr. I alla fall när det gäller barnprogram och barnunderhållning.
Vi hade ju alla gamla godingar från Walt Disney, Nalle Puh (listan kan bli lång) och vem kommer inte ihåg Cartoon network?

Då ställer vi oss frågan. Vad har barnen nu? Är det meningen att Byggare Bob och resten av alla skitdåliga barnprogram ska underhålla dagens barn. Fel fel och åter fel.
Nu tackar jag Norge för ett riktigt bra barnprogram (som jag och Joel hittade tack vare en ren turzappning på tvn).
Vi sitter och tittar på det nu och garvar nästan läpparna av oss. Det är underbart! :D
Slutsats. Norges barn har en chans att växa upp och bli lika fina och underbara som oss övriga barn (80-talisterna).


P.S - *Trumvirvel* Märker ni att det här är mitt andra blogginlägg idag? Det artar sig... - D.S

En kometkram
emz

Vit dag

Okej, nu menar jag inte en vit dag som i "vi ska bara ta det lugnt och koppla av utan alkohol".. Fast, det kan mycket möjligt bli så också. :P Hur som helst, det snöar åter igen och det är fan inte lite. Sluuuta straffa oss Moder natur! :(

Fredagkväll. Ja ni, det var spännande som vanligt.
Jag hann tyvärr inte göra några practical jokes (tänkte fylla en bunke med vatten och lägga över toadörren - men kom på att det kanske är lite att ta i...)
Joel kom iaf hem tidigare igår (samt jobbar ej idag), så det blir inga practical jokes idag heller (om jag inte lyckas luska ut något medan han är på toa eller nått. Ge mig tips isf!)

Aja, vi började iaf kvällen här hemma i vardagsrummet med massa öl, musik och lite vin.
Runt halv tolv (ja, det är som vanligt), knatade vi ut på stan. När vi kommer ner på Grönland så går vi förbi ett ställe vi alltid brukar titta in till (det är graffiti över hela väggarna och det verkar vara fett där inne). Stora färgglada bokstäver som formar "ordet" KAKKMADDAFAKKA möter våra blickar. Kakkmaddafakka klingar ju riktigt bra i munnen, så vi kände oss tvugna att gå in.

Det visade sig att det var en konsert på övervåningen, så vi smet in på toan och drack vin (detta upprepades sisådär 3-4ggr och vi möttes alltid av konstiga blickar när jag och joel flyger ut från toan för att dansa efter vinet, hahah).
Efter lite mer vin går vi in till konserten och dansar loss. Det visade sig att detta var Kakkmaddafakka som alla för övrigt älskade. Det var gaalet mycket folk. Ja fan, tillochmed vi älskade dom. Vi sjöng med i låtarna (mimade?), hoppade, dansade och hade det fett. Efter konserten gled killarna i bandet ner till publiken och drack öl. Självklart drog jag och Joel tag i leadsångaren och elgitarristen.
Efter ett tag gick vi ut till rökrutan (fett cozy med massa barbord, värme, bar osv osv). Där beslöt vi oss för att dra hem och dricka 1-2 öl för att sen gå tillbaks (ingen av oss hade varken kort eller pengar med oss).

Problemet var ju dock bara det att vi var helt uppslukade i vår diskussion, så att vi gick in på en gata långt innan vi egentligen borde gå in. Båda tittar upp och försöker luska ut var vi var, sisådär 5-10min senare. Vi hade alltså gått vilse.
Vi hittade dock tillbaks samma väg som vi kom ifrån, och detta utan utkastade snäckor/brödsmulor att följa.

Runt 1 var vi iaf hemma och båda sätter sig i vardagsrummets mörker och dricker upp varsin öl. Vi beslutade oss faktiskt för att stanna hemma. Så vi korkar upp några öl till och lite vin och sitter och snackar skit för att sen avsluta kvällen med en skön film. Så vi satte upp en playlist med 1) Superhero movie 2) Hottie and the nottie 3) Svampbob - the movie.

Jag tror vi hann se sisådär 10min var, innan mörkret slog till och ögonen stängdes för natten.
Runt 8 tiden vaknade vi båda (sjukt att vi vaknade samtidigt) ute i sofforna men gick och lade oss i varsin säng istället.
Jag gick väl upp runt 13, medan Joel kom upp för ungefär 40min sen.

Vet ni vad mer jag har upptäckt?
Att Kakkmaddafakka är keffa. Eller ok, inte keffa. Men dom var mycket bättre igår med rätt stämning, massor av folk, massor av ljus och avdomnade alkohol i kroppen än idag.

Aja, hur ser lördagen ut måntro?
Vi har ju faktiskt lite öl kvar, så det kanske blir fest ikväll med. Men det får vi se, Joel verkar inte vara så taggad (han sitter och dricker alvedon nu).
Aja, innan dess blir det nog det senaste Lostavsnittet och göra mat/baka. Jag är så galet sugen på bearnaisesås.
Och det gör det ju inte bättre av att sitta och småtitta i en reklamblaska från Coop mega. Massor av bilder på mat, tillbud och skit. Arghhh måste ner och handla snart!
Mer än så vet jag inte. Men mat & lost är ett säkert kort. Sen om det blir filmkväll hemma eller utekväll på byn får vi se när tiden är mogen.

Nu ska jag bläddra vidare i min Coop mega-tidning.

Dagens...
Tillbud: Freia sjokolader (200g) för hela 19,90nok. Finns i smakerna helnøtt, melkesjokolade, porøs melkesjokolade, firkløver och fruktnøtt. Mums
Kjøttdeig (400g) för hela 19,90nok.
Frokostjuice (1,5l) för hela 12,90nok. Finns dock endast utan fruktkött.
Aja, nu vet ni iaf vad vi ska äta idag. :D


Shallaballa
emz

Vad gör man ensam hemma?

...Jag skuille kunna skriva något smaskigt som: Pumpa aphög musik (max x2), måla graffiti på väggarna, kasta runt allas kläder, hoppa i allas sängar, peta i näsan, lägga ut små fällor (typ gladpack på toan och knäckebröd i sängen), rapa, stöka ner osv osv osv. Listan kan bli lång.
Nu till frågan, vad gör jag ensam hemma?
Ligger i soffan och har That 70s show på mute, lyssnar på Nina Simone - Sinnerman (som Timbaland för övrigt har samplat från), käkar nachos (eftersom min wannabe-nutella tog slut), dricker kaffe och bloggar.
Men när jag tänker efter, så borde jag ju egentligen göra det förstnämnda, eftersom det var år och dar sen kollektivet var tomt (förutom dom 30min för cirka en vecka sen). 
- Äh, jag nöjer mig med det här! :)

Idag är det iaf fredag och helgen är åter igen kommen. Den här helgen är dock lite annorlunda jämfört med alla andra helger.
Det är nämligen så att nästan samtliga har lämnat landet. Det är bara två små stackare kvar i kalla och snöiga Oslo (dom två består av Emz och Joel).
Exakt vad vi hittar på har jag ingen aning om, men gissar på chill idag och fest imorn. Iaf på någon skala...

Hmm, jag tror fan jag ångrade mig lite ang. practical jokes... Kanske gör några grejer, måste klura ut något bra bara.
Jag berättar allt om det, om jag lyckas ;)

Dagens...
Förväntning: Är det någon som kommer ihåg Paradise Hotel (Om inte titeln känns igen kanske namnen Natacha Peyre, Olina & Andreas får klockorna att klinga)?
Det gick på tv4 för några år sen. Det handlade om x antal singlar som åkte ut till en paradis ö och levde i frestelser (och synd?). Sen skulle dom matcha ihop sig själva för att få stanna så länge som möjligt och tillslut vinna pengar.
Det gick typ en eller två säsong/er eller vad man ska säga, sen blev det tyst.
Anyways, skiten börjar här i Norge nu haha. Det kommer börja sändas på tv inom kort. Gissa vem som ger det ett nytt försök? ;)


Khissääs
emz

Tillslut tog sagan slut...

...Japp, nu sitter vi här utan internet. Eller rättare sagt: Grannen har stängt av/kopplat bort oss från hans trådlösa nätverk. Access denied.
Som en räddare i nöden har vi dock Jonas, som har ett mobilt bredband. Men ni kan ju tänka er hur popurlär den manicken är på kvällstid - när allas viljor ska fram (ladda ner detta, lyssna på detta, kolla på detta, måste kolla facebook, mail, msn bla bla bla). Men, det går bra ändå, haha.

För övrigt så har början av veckan varit väldigt lugn. Igår kollade jag och Joel på dom nyaste avsnitten av Lost. Fyfan vad bra det är!
Och ikväll har jag kollat på de sista avsnitten (av säsong 1) av Heroes. Det är ju riktigt sjukt bra också.

Annars har det faktiskt inte hänt så mycket mer. Eller, det är klart det har hänt mer, men ingenting av direkt publikationsvärde iaf. Jag menar, hur kul är det för dig att läsa om att jag har tvättat idag?
...Nja, tänkte väl det.
Jag kan ju dock lite stolt säga att jag fortfarande håller på med träningen. Tränade kondition igår och imorn bär det av till gymmet igen.
Nu börjar jag faktiskt komma in i det (det blir till en del av vardagen - var dag), riktigt skönt.
Argh, nu blir det nog lite fler Heroesavsnitt. Sorry dudes & dudettes, duty calls!


Dagens...
Misstag: Att jag har sett tre (kanske fyra? - har tappat fattningen) avsnitt på raken. Känner redan att kroppen önskar mer, sinnet önskar mer, hjärtat önskar mer. Jag måste...see...mer! - But I like it...I like it a lot!
Om du inte redan har börjat kolla på Heroes (eller som mig; tagit en paus från det tidigare), then do it!

Sayonara
emz

Nästan en vanlig söndag i kollektivet

Vilken kväll gårdagen var och vilken söndag detta har varit...
Låt mig börja från början och göra en lång historia kort.


Gårkvällen började med att vi satt här hemma och drack. Vi hade som sagt köpt hem 3l vin och en 70cl turkisk peppar shots. Kvällen började runt 19 med hemmagjorda hamburgare. Direkt efter började vi dricka vin medan shottarna slank ner fort som fan. (Hur kommer det sig att en 70cl kan försvinna så snabbt?)... Anyways, vi körde en variant av charader. Men det gick ut på att man skulle förklara ett ord som stod på en lapp, utan att nämna ordet. Riktigt kul!
Anyways, vi satt här och hade askul fram tills klockan blev typ 23-23.30. Utgången var ett faktum, mest för att alkoholen var slut.

Så fort vi kommer ut från porten hittar vi en kundvagn som jag och Melina börjar åka ner för backen med. Fine, backen är inte speciellt brant - men lång som fan. Och ni kan ju tänka er hur det gick med massa snö och is på vägen med två dumma ungar i/på (ena sitter i, andra tar en grov sats och springer för att få vagnen i rullning). Efter cirka 50meter (och nu går det fett fort) tappar jag styrningen och vagnen voltar med Melina i vagnen och mig bakom. Det blir som en tvärbromsning och vagnen driftar och kantrar rakt in i en snödriva.
Där ligger vi och skriker medan vi skrattar och börjar försiktigt resa oss upp. Melina har fett jävla ont i sin axel och vi börjar dra i den (man vet ju aldrig om den har gått ur led eller inte). Efter att jag har dragit i den allt jag kan så kommer Johannes och Joel till undsättning och drar lite till.
Sen tänker vi inte mer på det och börjar knata vidare mot stan.


Efter sisådär 10minuter lyckas vi tappa bort Melina (eftersom grabbarna var så sjukt sega inne på seven eleven). Som tur var hade vi en plan på vart vi skulle kolla läget först och knatar bort mot den klubben.
Där sitter Melina som tur var och väntade på oss och vi knatar vidare mot Sirkus för att kolla vad inträdet låg på.
Efter att ha gått förbi både Sirkus och Luux så går vi in på ett tredje ställe (som ligger mittemellan). Detta eftersom det var en galen lång kö till de förigående ställena.
Efter att ha dansat lite på det här stället (som varken hade kö eller inträde) och druckit någon/några shots var, märkte vi att vi återigen har hamnat på ett gayställe.

Vi stannar kvar och dansar till svensk musik (spelades galet mycket svenska schlagers nämligen) för att sen dra vidare. Melina hittar massa ballonger påvägen som hon tar med sig i ett sprinterlöp medan jag står och asgarvar med resterande människor som var runt omkring. Vi knatar vidare och märker att det är heliumballonger (såna som man låter roligt av att inhalera). Så vi börjar inhalera ett antal ballonger (vet inte hur många det var från början, men många fler än de 5st vi har här hemma nu), medan vi driver med folk - frågar om klockan osv. En kille erbjuder sin nyköpta mat från seven eleven mot en ballong, helt klockrent. Fuck krogrosen, det är hjärtheliumballonger som gäller.


Som ni kanske har märkt, så är vi grymma på att hitta både saker och sköna människor. Och det tog ju inte slut med kundvagnen om man säger så. Vi lyckas hitta en pall-lyft som samma dumma ungar (nämnda vid kundvagnen) börjar glida runt på längst storgatan korsandes mellan människor och saker. Och ja, det gick väl sådär... Vi föll återigen i full fart, framåt denna gång. Melina som stod längst fram fick min vikt över sig, denna gång gjorde det inte speciellt ont, men jag kan tänka mig att det egentligen blev en värre skada på hennes axel. Och mina knän är ju iofs såriga nu...

Vi kravlar oss upp från marken och fortsätter äventyret. Vi glider runt i stan ett tag och knatar hem där kvällen fortsätter med lite mat, film och snack. Alla däckar efter ett tag (på olika sjuka ställen) och kvällen är slut.

Imorse när jag vaknade upp, så var Melina och Johannes precis påväg ut från dörren. Hon hade sjukt ont i axeln (olyckan nämndes tidigare) och dom skulle till akuten för att se om det var någon fara.
Vi andra tre satt kvar här hemma och kollade på dom nya Lost-avsnitten och skruvade upp Jonas säng. Ja, vardagliga saker ni vet.

Jag ringde Johannes och Melina för ett tag sen och då var dom precis klara. Melina har röntgats och tydligen var det som vi trodde igår. Hennes axel hade hoppat ur led (och nyckelbenet för den delen). Och vi drog även den till rätta igår på fyllan. Problemet var ju bara det att en nerv hade fastnat och hamnat fel. Så det rättades till.
Hur gick det sen? Melina är nu sjukskriven i 2 veckor och går med armen i en sele. Men ingenting mer behövdes göras som tur är, så efter lite vila blir det bra.

Nu ska jag och Jonas gå ner till bunnpris för att köpa cigg och godis.
Men vår valentinesday blev ganska lyckad ändå. Hoppas ni hade fina kvällar också. :)



Dagens...

Konstatering: Det behöver inte alltid betyda att man är dum, bara för att man har druckit.
Tack vare alkoholen drogs axeln till rätta och Melina bedövades från smärta både innan, medan och efter.
Dock skulle ju iofs inte axeln behövas dra till rätta om det inte var så att vi hade druckit och åkt ner för den där backen i den fallfärdiga kundvagnen. Äsch, det jämnar väl ut sig I guess.


Seeya later
emz

Sol, oboy & motown

Kan det bli bättre en lördagseftermiddag eller? Nää, tror fan inte det.
Sen att det är Valentinesday idag, gör ju egentligen lördagen lite annorlunda. Men jag ignorerar det och hoppas på ett samtal istället ;)

Vi chillade faktiskt ganska hårt igår. Tog en promenad ut på stan och gick till Habibi café. Där luktade det mat och spelades arabisk musik medan öl slank ner. Egentligen skulle vi ju faktiskt ta varsin kaffe, men kaffeautomaten var tydligen avstängd, så vi fick "nöja" oss med öl istället. Stackars oss...?

Aja, tillbaks till la lördag med litet L. Jag satt ensam till ganska nyss, då Jonas kom hem. Fan va skönt det var att sitta här, pumpa skön musik, dricka oboy, gå ut på en cigg lite då och då och bara chilla.
Men, allt är ju roligare när man är flera, så det gör inget att ensamheten bröts ;)
På hyllan i köket står en 70cl turkisk peppar och 3l vin som ska drickas upp ikväll.. Men först ska vi käka hemmagjorda hamburgare. Muuuums!
Just det. Om någon kommer hit och hälsar på så har jag ett önskemål som ska köpas med från valfritt gatukök (dock helst palmyra i årsta). Kebab!
Kebaben som finns här (dom kallar det iaf kebab), smakar korv. Jag skojar inte, det är skuret som små tärningar och smakar fan kokt korv. Gör fan inte misstaget att beställa kebab när du är ute. Usch, usch och åter usch!

Jajja, nu är det dags för en cigg tror jag. Men jag ska fan försöka skriva lite mer senare ikväll. :)

Dagens...
Fundering: Joel berättade om en undersökning/konstatering som har gjorts. Att man ser bakåt i tiden när man tittar i kikare (eftersom det tar en viss tid för informationen att nå den personen som tittar). Ett exempel: När man tittar med superstarka kikare på solen (alltså nu menar jag inte en sketen kikare från Claes Ohlsons, utan forskarnas kikare), så ser dom vad som hände på solen för 8minuter sen. Det tar alltså 8min för informationen att nå våra ögon (i ljusets hastighet).
Nu har dom här forskarna iaf en konstatering. Att med en tillräckligt stark superduperkikare så skulle man kunna se Big Bang.
Men...
1) Hur fan är det möjligt när vi befinner oss på en del av Big Bang?
2) Om det nu mot oddsen är möjligt, vart fan ska man titta?
Sug på den du...

Valentinepussar
emz

Mina önskningar gick nästan i uppfyllelse!

När jag vaknade upp imorse så var det jävligt kallt.
Men det har inte funnits ett moln så långt ögat kunnat nå, solen har stått på topp, det har inte blåst speciellt kallt, dock har det varit minusgrader och man har luffat runt med varma kläder. Men det faktum att man iaf kunde ha på sig solbrillor väger upp vågen lite.

Nu har jag iaf precis kommit hem och lagt mig i soffan och småkollar på "Are you smarter than a 5th grader?".
Det har blivit lite till en vana, har jag märkt. För det går på tv vid den här tiden. Om inte jag sätter på tvn så är det redan någon som sitter och tittar på det här hemma.
Och det är så sjukt roligt. Dom flesta kuggar på dom allra enklaste frågorna, medan tioåringarna svarar hur enkelt som helst. Vissa åker ut efter att ha använt alla sina livlinor, medan andra hoppar av när livlinorna är slut. Hittils har jag inte sett 1 000 000dollar-frågan, men hoppas att den kommer idag.


Hursomhelst, kom nyss hem som sagt och det är fredag, wehoo. Bilen är parkerad, mobilen avstängd och kläderna ligger på hyllan.
Jag är sjukt trött och ska nog lägga ifrån mig datorn ett tag, käka lite glass och småsova framför tvn.
Plus att jag nyss skrev ett låååångt blogginlägg som åter igen försvann ut i tomma intet.
Men jag skriver nog mer lite senare ikväll (efter träningen och solen)

Dagens...
300 000dollar fråga: Vilket är Australiens officiela språk?
Du svarar antagligen precis som mig och resten av klassen (bestående av 6st tioåringar).
Men den tävlande tvekade (eftersom alla livlinor var slut) och hoppade istället av med sina 175 000dollar.
Korrekt svar var alltså Engelska, precis det han tvekade på. Fett synd.
Om det skulle varit du (?) eller jag, skulle vi ägt 300 000dollar för tillfället.

Smell you later
emz

Norge vs Sverige

Norge har nu stämt Sverige för FRA-lagen. Många tycker att detta är bra, enligt denna "pålitliga" källa.
Att storebror, det tredje ögat - ser allt. Bra eller dåligt? Inte en favorit enligt mig iaf.

Argh, här i norge ler vi i alla fall så fort någon ser:




Boomshakalack. Idag har jag druckit sisådär 10 koppar kaffe och känner mig pigg som en gris i england. Eller så är allt en dum fasad. Det märker vi sen när jag lägger mig.

Åter tillbaks till kaffet. Cirka 7 koppar (kan vara mer, tappade räkningen vid 5), mötte jag upp Sussie på en fika. Tiden flög iväg och 3 timmar senare satt vi och frös (notera att vi var inomhus på ett café, där toaletterna var kallare än utomhus), så vi splittrade våra vägar och gick hem. Det var mysigt iaf. Nu har hon lovat att jag ska få åka med på mc'n i sommar. Det var många år sen - så det blir ett kärt återseende.

...Nä, nu blir det hypnos-stirr in i bilden och ignorera minusgraderna utanför, för att sen drömma sig bort till varmare ställen.




Dagens...
Önskan: Att jag vaknar upp i morgon och snön är smält, minuset framför graderna är försvunnen, solen står högt på himlen, strålarna värmer, vinden svalkar, kläderna är tunna, solbrillorna är på och att det är en skön senvår/sommardag. All I want for christmas, is...this.


Sincerely yours
emz

Tiden går fort när man inte tänker

Swiisch - Vaknar upp 7.30, går upp - sminka, dricka kaffe, röka, borsta tänder.
Swiisch - Kör Joel till jobbet, börjar jobba.
Swiisch - Möter kollega, jobba jobba jobba, fixa fixa fixa.
Swiisch - Klockan är 16, åker till IKEA och hjälper Johannes med hans och Melinas säng.
Swiisch - Helt plötsligt är klockan 19, åka åka stressa stressa mot gym.
Swiisch - Kom nyss hem. Graaarh. Var fan tog tiden vägen?
Och så här har hela veckan gått. Jag fick en utskrattning av Joel i morse, när jag tydligen brast ut: "Jahapp, då var det en ny vecka då."

Anyways. Över har ni min dag i korta drag. Jag har jobbat, åkt bil, tränat och solat. Snart blir det duschen och sen sova.
Vi har alltså kommit igång med träningen nu och det känns riktigt bra. Vi tog mest kondition idag, så det blev ca 2mil på cykel (plus lite annat). Men det känns verkligen som att jag svimmar snart.
Måste...gå...duscha...sova...Swiisch!

Dagens...
Förståelse: Tiden går inte bara fort när man har kul. Utan den går även fort när man inte tänker, eller när man har massor att göra, eller när man behöver tiden, eller när man stressar, eller när man tänker tillbaks, eller när man sover...Eller... Yeah, you know where im going with this!



Swiisch
emz

Fett halt, fett kallt, men fett fint

Ah, så lång får dagens rubrik bli idag.
Det har varit lite småjobbigt att köra idag, varit halt överallt och ganska kallt också.
Men, däremot har solen visat sig för fulla muggar.
Det har gjort det ännu svårare att köra bil eftersom strålarna har reflekterat sig på väg, i snö, i glasrutor och överallt den kunnat.
Ja, det skulle inte vara några problem om jag hade haft mina brillor. Men nej nej nej, dom har fortfarande inte kommit!
Gissar och hoppas på imorgon iaf.

Anyways, blev ingen träning idag, men massor av god middag och tecknade filmer.
Träningen blir imorn istället (eftersom johannes fick lön idag).
Ciggen, teet och suget efter en till tecknad film kallar.

Dagens...
Duktighet: Vaknade lite sent som vanligt, och hade bara 4 silplattor (som byts ut i kaffeautomaterna). Men jag löser allt som vanligt (låt mig vara lite självgod nu förfan!).
Byggde upp dagen så nice att jag kunde komma senare än vanligt till första kunden (mest pga att bilen var inplogad nu igrn), använda mina silplattor, fixa nya, ta service'ar samtidigt som jag kunde gå tidigare (mest pga att mitt jobb för denna vecka är klart). Nu har jag noll att göra imorn, har gjort allt. Hoppas jag får nya uppdrag tills imorn för resterande vecka.


Gokväll!
emz

Svenskar överallt

Gårdagens kväll började precis som planerat. Jag träffade Mattias och käkade pannkisar och drack vin. Myspys.
Efter ett tag kom Melina över och lite av Mattias vänner. Runt 00-tiden rörde vi oss ut på byn, för utgång.
Japp, utgång blev det, men inte speciellt mycket dans dock...
Vi drog till en klubb som heter Yatzi, med i stort sett bara svenska besökare, svenska vakter, svenska bartenders, svenska garderobiärer och svensk musik. Ja, det står till och med på svenska på deras hemsida.
Väl på plats mötte vi upp Johannes, Joel och deras syrror, men det blev inte långvarigt.
Ena syrran hade blivit av med sin plånbok och dom började sin jakt efter en polisstation, medan jag, Melina, Joel, Mattias och hans vän Jussi stannade kvar.
Jag var ju verkligen överallt och ingenstans, förutom med gänget jag kom med.
Jag pratade verkligen med alla och ingen, det var verkligen askul, men är ändå lite småbesviken att jag faktiskt inte umgicks så mycket med mina kära vänner.
Anyways. Massor av samtal, shots, dans, letande av resterande gäng senare - hittar jag dom och vi drar från stället.
Våra vägar skiljs dock åt och sängen är ett faktum en låååång och kall promenad senare.

Idag har varit ganska chill faktiskt, förutom det faktum att vår porttelefon som sagt inte fungerar. Så stod utanför i cirka 40min och kastade snöbollar på fönstret, tidigare idag. Eller rättare sagt, försökte kasta snöbollar - dom flesta missade ju fönstret.
Annars har vi kollat på film och käkat våfflor.
Tropa de elite och The holiday blev det. Båda är ganska bra faktiskt, fast på helt olika sätt.

Aj, nu måste jag sluta skriva. Mitt ring- och lillfinger gör fett ont (dumma dig Mattias, som knäckte dom igårkväll!) . Detta samtidigt som ögonen svider lite smått och jag saknar sängen och sömnen.
Det löser sig.

Imorn är en ny dag och en ny vecka. Eventuellt blir det starten på träningsveckan också?

Dagens...
Genre: Drama.
Fine, inte så mycket drama under dagen i våra liv. Men i filmens värld.
Sen har det blivit endel snack om gårkvällen också som inte var överdrivet dramafyllt - men något åt det hållet iaf. :)


Godnatt!
emz

Making sure the DJ knows what I want him to play

Ikväll blir det dans för hela slanten. Fett jamenviiiiiist!
Eller, jag hoppas att dom andra har lust för det med.
Det är nämligen så att vi har två systrar á Joel och Johannes på besök över helgen.
Dom har precis dragit ut på stan för sightseeing, shopping och allt vad det kan vara, medan jag och Melina är kvar här hemma och ska fixa iordning oss lite lätt.
Efter det blir det en runda på vinmonopolet för drinkkväll och sen en runda på stan.

Antagligen kommer jag möta upp Mattias senare ikväll och käka middag (som har varit bestämd i cirka 1 vecka nu, men inte blivit av)
Efter det drar vi väl antagligen tillbaks hit, för att förkröka (hoppas) och sen dra ut. Jag känner verkligen för att röra på fläsket ikväll!

Gårkvällen var bara lugn. Vi satt och spelade "På spåret", som är ett sällskapsspel á tvprogrammet på svt.
Det var inte riktigt min grej tyvärr. Mest för att jag inte kunde svara på en enda fråga, fett wäääck! Jag måste börja plugga igen!

Anyways, nu är Melina klar i duschen, så nu är det min tur.

Dagens...
Konstatering: Att geografi inte riktigt är min grej. Tillbaks till skolan efter resan (eller så kanske själva resan blir en geografiupplärning för mig;)). Men det blir väl om cirka 1½år. Be cool and stay in school kidz!


Shallaballa
emz



 


Äntligen igång

Kom precis hem efter ett pass på gymmet.
Det gick oväntat bra. Fine att jag är ganska otränad och kondisen är så långt ner på botten den kan vara. Men det var inte alls lika tufft som jag trodde det skulle vara. Första gången är ju alltid jobbigast.
Det var fan värre att ta sig i kragen och dra dit runt 8 tiden än att väl springa i 20min...
Men fan vad skönt det är. Äntligen ska jag vinna tillbaks både energi och kondition som har varit borta alldeles för länge. Long time no see, i've missed you a lot! :D

Det riktiga tränings-schemat sätter dock inte igång förs måndag eller tisdag nästa vecka. Softiish.
Vi har hittat ett bra solariumställe också, med riktigt fina maskiner. Det här blir fan askalas.

Nu är jag iaf fett trött och ser verkligen fram emot både säng och helg.
Den här veckan har fan varit tuff. Har blivit alldeles för några sovtimmar (ofrivilligt!) och varit mycket på jobbet. Men sånt är livet.

Annars då?
Jorå, jag har börjat kolla på Heroes igen. Fyfan vad bra det är. Varför jag ens slutade titta förstår jag fortfarande inte?
Jag har ju en del avsnitt att komma ikapp med nu, allt finns på hårddisken så det blir lätt. :)
Förövrigt ska jag och Joel börja kolla på Lost nu igen. Avsnitt 1-3 (från nya säsongen) har ju släppts i USA och snart har vi (som alla andra amerikanare) sett dom. Wehoo!

Aja, nu ska vi iaf äta våfflor, sen blir det bums i säng.


Dagens...
Beslut: Att vi faktiskt tog oss i kragen och drog iväg till gymmet idag. Trots att vi suttit här i soffan och degat ihop, trots en riktigt "jobbig" dag på jobbet, trots snö ute, trots att vi burit upp diskmaskinen för alla smala trappjävlar, trots att vi helt enkelt vart fett trötta och klockan var typ 20.


Sleep'a wella schampoo
emz


Solen skiner bara i drömmarna...

Nu får det fan vara nog. Det har snöat hela jävla dagen (och jag har ju självklart gjort en sport av det och försökt drifta i alla rondell - det har gått bra :)... Men fortfarande, det är fan inte OK! :( Vad hände med solglimtarna som visat sig hela hösten fram till nyår?!

Idag har iaf varit riktigt soft. Jag har varit på smak09-mässa. Med massor av god mat, godis, kaffe osv osv osv. 2 timmar senare ringde självklart min fasta kund och var ledsen över att dem inte fick ut något kaffe. Nu förstår jag varför min chef sa att jag inte borde gett ut mitt nummer. En restart senare fungerade ju faktiskt maskinen.


Aja. Förövrigt har jag inte hunnit provträna än. Vi ska ta det imorn istället. Sen köps som sagt gymkortet när Johannes får lön, vilket sker på måndag.
Jag har inhandlat världens fulaste träningsskor. Billiga som fan var dem iaf (200nok), så det var det värt. Eller?...Jag kommer säkert ångra det sen när jag väl står på gymmet som är fullt av puddingar. Hahah, nerå! Grabbar - dont look at my shoes!

Här hemma är det som vanligt. Eller, kanske inte.
Diskmaskinen läcker så vi har haft en rörmokare här idag. Han kommer tillbaks på fredag vad jag förstår.
Och vi har tillslut fått två portnycklar till. Det var på tiden. :)
I helgen, blev det endel strul, om man säger så.
Melina och Johannes stod utanför och plingade på i 2h, medan Jonas sov och jag och Joel festade vidare, haha.
Sen när vi kom hem, stod vi utanför i 15min, innan Jonas kom ner och öppnade.
Anyways - now to the bad news. Nycklarna funkar inte. Vi har fått fel nycklar.
Så mycket för den glädjen, haha.



...Efter att läst igenom allt så ser jag att jag skriver lite osammanhängande. Tänkte passa på att förklara mig. Internet är ju så otroligt segt, så jag stress-skriver. När man minst anar det kan sidan logga ur sig och då försvinner mitt vackra verk ut i intet. Det har skett alldeles för många gånger.



Dagens...
Filmtips: El Orfanato (Barnhemmet)
Denna film kategoriseras som en rysare, det skulle jag vilja ändra, men hur som haver...
En riktigt bra film iaf, en riktigt bra spansk film (spanjorerna är bra på sånt här märker jag).
Den påminner lite om The Others (som är en annan sjukt bra film). Samma känsla igenom filmen, bra skådespeleri av mamman, snyggt filmat.
Aja, tipset är iaf givet. Slutbetyg hamnar på fyra stora apelsiner av fem möjliga.


Puss påer
emz


Det osar mat!

Grabbarna står och lagar mat och jag låtsas att det är till mig. Men ok, lite är ju till mig iaf, så det kanske blir ett halvt poäng iaf.
Anyways, nu ska vi käka och om jag inte dör på kuppen (MOAHAHAH, skoja grabbar!), så ska vi vidare mot stan sen och shoppa lite.
Alltså det känns så jäävla bra. För första gången på 3 månader så ska jag faktiskt unna mig och shoppa.
Sen att det huvudsakliga är träningsgrejer är väl en annan tråkig skiten femma. Men jag ska nog hitta massor av annat fint med. :)
Efter shoppingen så ville grabbarna gå förbi ett museum och kolla på dinosaurierna. Vi får väl se hur det går med det. Allt beror på tid, pengar och ork.

Om jag lyckas hitta mina utprickade kläder, så blir det även provträning idag, på vårt nya gym. Känner mig helt förstörd nu, men det försvinner väl antagligen efter lite mat i magen och en tur på stan.
Jag har verkligen sovit asdåligt inatt. Först kunde jag inte somna eftersom Jonas snarkade. Sen efter att kommit på den ypperliga idéen att lyssna på musik så märker jag att jag inte har någon lugn musik på mobilen. Då var det bara att gå upp, sätta på datorn och börja föra över. 15min senare ligger jag i sängen igen och lyssnar på Beyonce, men det gick fan inte bättre.
Har vaknat varje halvtimme hela natten, drömt konstiga drömmar, inte kunnat somna om, kroppen har "börjat darra" (när hjärnan har vaknat, men nerverna fortfarande håller på att koppla om och vakna). Argh, det har varit skitjobbigt.
Jag var ändå ganska pigg imorse och kom i tid (fem minuter hit och dit...)

Aja,
Nu hör jag att grabbarna snackar om att maten är klar, så måste fan avsluta.
Men jag ska nog visa upp min shoppingfångst senare eller imorgon.
Så länge får ni se bilder på två par brillor som är beställda. Ena är till mig, andra till Jonas.
Jag ska beställa ett tredje par också, men dom var slut på lager för tillfället. Så fort dem finns i min ägo, får ni bild på dem med.

 

Dagens...
Fråga: Varför är folk så jävla otrevliga i trafiken och vägrar släppa fram folk?
Idag höll en beeyaa på att köra in i mig, trots att jag kommit halvvägs in i filen. Självklart skulle hon gasa på trots att det fanns plats för mig.
Det slutade med att jag gasade upp motorn, bytte fil igen (jag skulle igenom två filer - och den korsningen är skitskum, för man har typ bara 20meter på sig att förflytta sig) och körde iväg med en rivstart. Hoppas hon fattade piken.

Ciaooo
emz


Smash into you

Här sitter jag ensam i köket med en kopp kaffe och blickar ut över Oslo. Beyonce donar dovt ut genom datorhögtalarna och man får ju nästan lust att gråta en skvätt. Inte för att man är ledsen, men bara för känslans skull.

Sov länge idag trots att vi inte var ute igår (det blev dock ganska sent ändå...)
Det blev istället en god middag, några öl, lekar och skitsnack (som vanligt).
Dagen ser ut som följande: ...

Absolutly nada. Söndagar är ju heliga här, så det är inte speciellt många butiker som har öppet.
Jag och Johannes kanske drar och provtränar på vårt nya gym, men vi får se. Just nu känner jag verkligen inte för det (mest för att jag inte har några inneskor att träna i, palla träna barfota...)
Så det kanske blir en promenad istället. Själv. Känner fan för det.
Lyssna lite på musik, ta med en kaffe, röka några cigg och bara chillglida fram över oslos bakgator.
Vi får se, vi får se.

Dagens...

Låt: Beyonce - Smash into you/Halo
Riktigt bra låtar. Jag och Sofie ska tillochmed gå på hennes konsert i maj. Det blir min födelsedagspresent till henne och hennes till mig, haha ;)

Bytheway, det kommer upp lite nya bilder på facebook senare idag, från en av våra lekar igår (psst visning-av-hudvarning!)

Farwell
emz

RSS 2.0