Talk to me, take care of my dreams!


Sell me candy, sell me love, sell me heaven, sell me doves



Random/Plattan


(Snart) en vecka senare...

Fyfan vad tiden går fort.. Nu har jag snart varit hemma i Sverige i en vecka, 6 to go.
Tiden har börjat sjukt bra med mys hemma, middag med saknade vänner, utgång i en efterlängtad stad och mycket skratt och måbra-känslor.

Dagen till ära ska jag faktiskt se till att ta tag i lite viktiga grejer och sluta lalla runt (eller iaf ta en paus från lallandet).
Idag blir det insamling av vuxenpoäng på hög nivå, och allt vad det innebär. Det blir att tvätta, kolla väskor, hämta pass, klippa mig (åh, håll tummarna nu), färga håret (förhoppningsvis), träna och lite annat smått och gott.
Wish me luck, för helt plötsligt insåg jag att klockan är 13.15 och jag fortfarande ligger kvar i sängen.
Men det är lugnt, jag skyller på att min rygg dödar mig, sakta men säkert.

Dags att sätta planen i verk.

Dagens..
Bild: Jag är insnöad.. Bilden är dock tagen igår, men lägg på sisådär 40-60cm (från båda håll) så har ni en bild som är up to date.





Farwell
emz


En julafton senare...

Nu har jag varit hemma i två hela dagar, men det känns redan som att jag har varit hemma hur länge som helst. Men än så länge går ingen nöd på mig. Jag mår skitbra och mammut göder mig.

(Låtpaus! Melodi: Markoolio - Mera mål
Jag vill ha mat, mat, mat, mera mat, och mat, det kommer jag att få. Jag vill ha mat, mat, mat, mera mat, jag kommer knappt kunna gå)

Back to business...
Hur som. Nu har alltså en julafton gått. Och ack var trevligt och mysigt vi har haft det.
Här satt hela familjen i vår lilla stuga och åt god mat, kollade på Kalle Anka, drack glögg och Irish Coffee, öppnade julklappar, kollade på Ett päron till farsa firar jul och ja, bara mös helt enkelt. Det blev en lugn och fin julafton, precis som jag vill ha det.
Jag fick sjukt fina julklappar också. Massor av resgrejer som jag har tänkt att köpa. Men nu slipper jag slösa pengar på det och kan fokusera på en ryggsäck istället, skönt...


Nu är jag då hemma i Stockholm, för dem som inte har insett det än. Och här är jag för att stanna i 7 hela veckor.
Borta bra, men hemma bäst? Just nu känner jag att det uttrycket är korrekt uttalat, men vad känner jag om 2 veckor? Antagligen inte samma sak...
Fram tills dess ska det iaf bli hur kul och skönt som helst att träffa vänner och släkt, familj och bara vara i Stockholm, staden som alltid kommer ligga 0,1 milimeter närmare hjärtat än alla världens andra städer. Kalla mig patriot, men det är något speciellt med denna stad. Åh, jag blir alldeles nostalgisk när jag tänker på det.

Anyways. Som alla vet, så är det den 25e december idag. Och vad innebär den 25e december? Jo, mina vänner. Det innebär årets bästa utekväll.


Dagens..
Myskänsla: Att det är typ 0,5 meter snö ute och att det fortfarande snöar. När man tittar ut så ser man alla barn leka ute i snön. Åh, vad lycklig man var när det snöade när man var liten.

Mulning
emz

 


Början på slutet

Dem senaste dagarna har varit sjukt händelsefulla och känslosamma. Jag har nämligen precis upplevt min sista arbetsdag, min sista fest, min sista middag, min sista helg osv med kollektiv och vänner. Fy!

Vi kan börja med fredagen (= sista arbetsdagen).
Hela dagen bestod nästan bara av att vara på kontoret för min del. Jag hade verktyg, föremål, adgangaskort, bilnycklar osv att lämna in. Det var med tårarna i halsen jag lyssnade på tal från chefer och VD och mottog presenter. Det var med tårarna i halsen det var hejdå-kramkalas med alla underbara kollegor och det var med tårarna i halsen jag satte på mig mina civila kläder och gick ut från kontoret för sista gången.
Det känns ändå väldigt bra att jag faktiskt tycker att det är så pass jobbigt att sluta. Det betyder att jag har trivts och haft det bra på min (tidigare) arbetsplats. Åh, jag saknar redan alla!
På fredagskvällen blev det självklart fest! Vi drog över till Speed-Kalle och hade det kul.

Lördagen innebar också fest. Men denna gång hos oss. En liten "utflyttningsfest" så att säga.
Det slutade med att det kom sjukt mycket folk till vår lilla lägenhet. När vi var som flest i lägenheten var vi säkert runt 35-40 pers.
I stort sett alla som man ville skulle komma, var här. Plus deras vänner. Riktigt mys.

Söndagen innebar bakfylla, lite städning och avslutningsmiddag på Yaya's. Sjukt mysigt ställe med god thaimat.


Nu har ni fått en liten update iaf. Men jag måste fortsätta min stressade måndag. I och med att detta är min sista heldag här i Oslo, så har jag en del att göra - innan folk börjar komma hem. Jag måste gå förbi banken, handla lite grejer, packa osv osv osv. Stressss

Dagens...
Låt: Imogen heap - Hide and seek.
Favorit i repris, klicka här för att lyssna (i spotify) vettja!

Nuss nuss
emz


Nobelpris och stress.

Obama har precis varit i stan för att motta fredspriset. Hela Oslo har i stort sett varit avstängt och babylon har följt varenda fotsteg och andetag man tagit.
Jag stressade ner för att lyckas få en skymt av mannen, när han skulle vinka. Det gick väl sådär... Jag såg honom hela två gånger, men såg ingen vink. Men, bara det att vi har varit på samma plats. Yes box, det gör oss tighta. Nu är vi tighta som korvskinn!


Demonstranterna var på plats.




Och där demonstranterna är, är även Aina.



Både norska och svenska.



Obama rullade in med "stil" med 200 secret agents, hyrde hela Grand Hotel och stängde av E6an från Gardemoen in till City. Det dygnslånga kalaset landade på sisådär 150 miljoner kroner.
Fatta att ha de pengarna. Kung i baren!


Hur som.. Kvällens planen ser ut som följande; In i duschen, träffa kollegor och öla i min anda. Ja, det blir rent ut sagt en (tusen) "Hej då-öl" för mig.


Dagens...
Låt: Alicia Keys - Doesn't mean anything.
Klicka här för att lyssna via Spotify, vettja.
Gillar du låten bör du även checka hennes helt nyutsläppta album.

Skål!
emz


'til the day that I die!

Nu är det exakt 2 veckor kvar till Dagen D.
Fram tills dess kommer vi ha det sjukligt mysigt och kul här i Oslo.
Om 2 veckor är det Stockholm som gäller och 7 veckor senare drar jag till Sydamerika. Yesaja.
I'ma party on these streets, 'til the day that I die!

BTW:
Jag har köpt en ny kamera, så nu utlovas massor av bilder (de flesta hamnar som sagt fortfarande på fisbook dock!).


Dagens...
Artist: Jean Grae.
Om du är lat så kan du klicka här för att få det sökt åt dig på Spotify.
Passa även på att klicka här för att komma åt en extra skiva (som inte finns i länken ovan) som är sjukligt bra.

Bajj bajj
emz


Hej hopp

Oj, oj. Nu har det faktiskt gått alldeles för lång tid sen jag bloggade (om man bortser från Neas otroligt fina inlägg). Men det ordnar vi upp nu sörrni!

Det är mycket som har hänt. Men bilder säger mer än tusen ord, so here we go!

Förstärkning i kollektivet. Nu är vi 7 stycken hos oss. 5 görlz (jag, Anna, Nea, Fia, Nina) och 2 gräbbz (Skippy - katt, Alf - maskot). Allt funkar helt sjukligt galant!
Nytt boende, ny utsikt:




Vi har bestämt oss för att ha myspys varje advent, inklusive alla tillbehör som t ex pepparkaksbakning, glögg, julmusik, koseliga människor osv, osv, osv.
1a advent mys:






Helgerna har varit lika med: Party, stand up, missions, shots, öl, sköna människor, trubadurer och myspys!
Ge kvinnan några kronor för skönsången (spelningen?):




Tyvärr finns det inga fler bilder i och med att min kamera har strulat en del.
Men, med hjälp av en gummisnodd så är den back on track nu. Så fler bilder utlovas i framtiden (mest på fisbook dock).

Nu bär det av mot Mathias för att spela lite Guitar Hero med hela kollektivo.

Ciao bellas & bellos
emz




RSS 2.0