Sunday

...Nja, inte direkt, det har regnat hela helgen, lagom kul.
Men men, helgen har i annat fall varit soft. I fredags var det fest med jobbet, massor av mat, dricka och trevlig stämning.
Jag och Marius (kollega) bestämde att vi antagligen ska åka till Strömstad på måndag eller tisdag, och handla lite. Det tar tydligen bara 1-1½ h, så det är ju skitsoft. I så fall blir det storhandling av ravioli, potatismos och kanske lite cigg/sprit också. Det gäller ju att passa på att handla för bra priser.
På lördagen kom grabbarna J över (Jonas, Johannes & Joel) och vi körde en filmkväll...

Som många kanske vet, så kommer jag bara bo i den här lägenheten till slutet av december, så jag har varit tvungen att kolla lite efter annat boende. Men, nu har vi kommit på en riktigt bra idé. jag har skrivit lite om det tidigare, men inte nämnt så mycket mer. Men nu släpper jag nyheten "on air", hahah.

Melina kommer antagligen komma tillbaks till Norge till årsskiftet. Om allt går som det ska, så kommer vi förflytta över vårt namn och skapa ett nytt kollektiv Far too loud. Det blir alltså isf jag, Melina, Jonas, Johannes & Joel. Det kommer bli gräääjt!
Vi har varit och kollat på 2 lägenheter hittils, men har en del kvar att fixa med. Som ni kanske vet, så är månadshyrorna inte att leka med här, och för att inte nämna depositionen som oftast ligger på 30 000-40 000nok. Men, det där löser sig, det gör det alltid. :)

Anyways, imorn börjar en ny vecka och jag har fan mycket att se fram emot. Ska till Sverige en sväng (ååh, "slippa" norskan för en timme eller två), fika/käka med Mattias, träffa Sussie, gå på lägenhetsvisning och sen till helgen kommer Melina och hälsar på, för på fredag blir det Tiesto babyyyyy! - det kommer bli dunder!
Jag ska försöka hustla in min kamera, kan bli svårt eftersom det inte är en pocket-kamera direkt, men försöka duger ;)

Nu har jag föresten hittat en mick här i huset, så man kan snacka över msn eller liknande.. wehooo.
Ska fan inviga den nu.
Hej svejs! :)

Ny dag...

Kom hem från jobbet för ett tag sen och fastnade här...

Idag har jag jobbat en del själv. Vi har delat upp våra uppdrag på plats hos kund och när uppdraget var klart, möttes vi. Det kändes som att jobba själv, trots att han var i huset. Men det var ändå ganska skönt. :)
Antagligen kommer jag börja själv någon gång under nästa vecka.
Vi får se hur slutet av veckan blir, ska köra med en tredje kollega imorn och på fredag. Dock kommer fredagen bli kort eftersom vi kommer att sluta några timmar tidigare. Varför? Parteyyy baby!  wehooo!

Aja, got to go, ska fixa lite och sen dra över till Mattias och snacka skit/kolla på film.

Ciaooo bellos & bellas!


Tisdag

Dagarna går fort, och egentligen har jag inte så mycket att uppdatera er med.

Igår var första dagen med 3 personer i kollektivet. Skönt med space, men lite tråkigt med "för mycket" space, hehe.
Jag jobbade som vanligt, har börjat köra med en annan kollega nu, samma sak idag.
Imorgon ska jag köra (medan han sitter bredvid) och antagligen ska jag hitta vägen själv - självklart med hjälp av kartboken, hahah. Trivs som fan hittils, trevliga gubbar på jobbet, träffar trevliga kunder och har sköna arbetstider/sysslor...
Idag jobbade jag över litegrann, vi alla på operating möttes upp för att ta en storkund. Vi jobbade några timmar, sen käkade vi peppes och fikade, mums. Andra gången med peppes, denna gång utan att det brann i plånboken. :P
Sen på kvällen kom Johannes över och vi lirade lite tekken.

Ja, som sagt. Det var inget speciellt att uppdatera er med, men men. Det kommer! ;D

Puss!


Tråkigt

Yes, nu har jag inte skrivit på länge igen. Men det har mötts på lite strul och besluts har tagits, som fått mig att avvakta lite.

Vi börjar med vardagens veckodagar.
Som ni vet vid det här laget, så har jag börjat på ett nytt jobb.
I måndags fick jag arbetsbil och fixade adgangskort (ett sorts legitimation med bild, namn, företag osv som släpper in mig på jobbet). Så nu har jag alltså hela baletten, arbetskläder med arbetslogga, arbetsbil, adganskort, bluetooth-hf, mobil osv osv. Känner mig som en riktig arbetare i mina svart-bruna kläder, hahaha.
Veckan har gått riktigt bra på jobbet, jag har lärt mig mycket och får hela tiden höra hur "flink" (bra/duktig) jag är.

Hur har arbetsuppgifterna sett ut kan man ju undra sig?
Jorå, det ska jag berätta. Jag har åkt efter min teamleader/chef till olika kunder, vi har fyllt på lite kaffe och rengjort lite. Sen har vi fikat och åkt vidare. Han har kört mig på lite sightseeing och jag har träffat kollegorna.
Allt känns super och förhoppningsvis ska cashen rulla in som dem ska nu...

Eftersom man gått upp runt 6 varje dag, börjat kl 7, så har jag varit ganska trött om kvällarna, så egentligen finns det ingenting speciellt att berätta om vardagskvällarna.
Det är väl typ onsdagen som var soft, då jag träffade Mattias på ett ställe här i närheten. Vi tog några öl och snackade lite skit, sen åkte vi hem.

Sen kom fredagen och Manil kom för att hälsa på. Så jävla kul att få hit lite folk från hemma. :)
Vi bestämde oss för att köra en maskerad på fredagen och bjöd hit lite folk (bilder kommer upp på fb).
Vi började dricka lite och folk började rulla in, när jag, Melina & Manil bestämmer oss för att dra till stan för att försöka få över lite sköna norrmän (bara svenskar här en så länge).
Men, vad fan är det som möter oss? I stort sett tomma gator? Vart fan är alla norrmän denna fredag?
Tydligen inte ute iaf... Vi börjar röra oss hemåt igen efter ca 1h och när vi går av trikken sitter det en tjej och sover vid ett träd. Vi går fram och snackar lite med henne och kollar hur hon mår. En norsk tjej hjälper oss, och vi ska försöka följa henne hem, men hon är alldeles för full och vet inte var hon bor. Hon har spytt lite här och där, plånboken ligger utanför väskan, hon kan knappt prata och den norska tjejen ringer ambulans. Efter mycket om och men har vi lyckats förflytta henne till en bänk vid trikken och vi vinkar in en ambulans som åker förbi. Dem kör in henne till sjukhuset och vi går hem och träffar dom andra på maskeradfesten.
Runt halv 5tiden somnar vi alla som är kvar, lagom trångt. 4 i sängen, 2 i soffan och 5 i rummet. Men finns det hjärterum finns det sjärterum, som man säger. 
Lördagen låg vi mest bara och kollade på film, både på dagen och kvällen. Vi tog dock en avstickare till stan för att kolla lite, eftersom Manil ville se lite av Oslo. Sen passade vi även på att käka på Peppes pizza. Alla som varit i Norge känner till Peppes Pizza. Tydligen asgoda pizzor till dyra priser.
Yes, vi (jag, Manil, Melina, Hannis, Johannes, Jonas & Joel), delade på 3 stora pizzor (typ familjepizzor). Vad låg priset på? 916 nok.
Dyrt? Ja men, Gott? Ja

Anyways, nu sitter jag och Manil här, och nu till dem tråkiga nyheterna.
Melina har bestämt sig för att åka hem. Det har även Hannis gjort (av olika anledningar), så båda har åkt idag i olika omgångar. Kommer fan kännas tomt och tråkigt här nu, men jag kör på iaf. Vi har snackat lite om nya planer, men det berättar jag mer om, om det slår in. :P


Ne nu måste jag sluta, jag och Manil ska in till stan och fika, sen ska hon åka hem igen.
Men ja, nu är det fan viktigt att ni följer bloggen, droppar kommentarer osv - så att jag klarar av Oslo "ensam" ;)
Bye bye

Kategori för sig

Fyfan, kom nyss hem, och hela dagen passar verkligen in i en kategori för sig.

Det börjar med att vi vaknar. Strax efter att gruset i ögonen har försvunnit så ska hela kollektivet städa.
Sure bacon, det såg ut som skit här innan efter helgens kalkonlagning (ja, vi skulle fira thanksgiving i förskott med hela baletten, kalkon med stoppning och bla bla - se fb under morgondagen för bildbevis).

Efter städningen ska vi bege oss ut på äventyr för att hitta en marknad, efter mycket om och men, så hittar vi torget. Men marknaden är borta. Arghhh, då var det bara att börja knata hem igen då.
Vi käkar lite grann och har fortfarande inte gjort ett skit.
Vi klättrar snart på väggarna och jag och Melina bestämmer oss för att dra hem till Jonas och Johannes i Hauketo, för att låna ps2-spelet Tekken tag.
När vi kommer till centralstationen, så går inte tågen av någon anledning och vår jakt efter ersättningsbuss börjar. Efter 1 timme hittar vi skiten och åker ut till ingenstans.

Väl framme i Hauketo så märker Johannes att han inte alls hade Tekken tag. Vafaaaan, palla åkt dit i onödan. Vi lånar två andra spel och rör oss hemåt igen.
Det första vi möter när vi går ut ur centralstationen och nästan kommit fram till trikken-hållplatsen, är en trikk i rörelse - Nooo, vi missar skiten och funderar på att börja gå hem.

Men, som om Gud såg oss, så kommer en buss, som går förbi oss. Vi går på och tänker inte mer på det.
En station innan vi ska gå av så glider 5 tysta securitasvakter på bussen och när väl bussen är i rörelse så börjar dom kolla biljetter. Got damn, Melina har glömt sin plånbok hemma. Vi får inte gå av och åker med den där jävla bussen till slutstationen, där dom försöker söka reda på Melinas namn i Sverige och bla bla bla. Till slut löser sig allt och vi står med en färskrykande bot på 900NOK i handen, in the middle of fucking nowhere.
Kaka på kaka - Melina får inte åka hem på denna bot, utan vi måste ringa och väcka Hannis som måste ta bussen ut till oss - med Melinas plånbok, för att vi ens ska kunna ta oss hem.

Alltså vilken jävla dag. Det var inte meningen att vi skulle gå utanför dörren. En bot på 900nok helt i onödan. Speciellt när vi båda faktiskt har varit duktiga och köpt varsitt månadskort för 550nok.
Lite grejer var dock tur i oturen, men det tar vi någon annan dag.

Nu ska vi göra lite varmchoklad, sen ska jag kolla vart jag ska befinna mig kl 7 imorgon (min nya teamleader sa "ungefär" vad det hette) och gå och sova.

Godnatt!

Fredag igen

...Whops, det har inte blivit någon förbättring på att hålla mig aktiv här har jag märkt. Men det kommer, har varit mycket med allt nu denna vecka. Rapport kommer nedanför :P

Kör en liten kortfattad dags-rapport för varje dag, som sist.

Tisdag
Verkligen inget speciellt hände den här dagen... Vi spelade väl en galet massor av partier av vänd tia, spader dam och sexiga damen.
Fyfan snälla underbara läsare, ge mig tips på roliga kortspel man kan spela 2-3pers på. Innan jag avlider!

Onsdag
Pratade med min nya chef, här i norge. Jag valde alltså att tacka ja till kaffejobbet. Första dagen bokades och man kunde pusta ut (inte för att det har gått någon nöd på mig, haha)
Senare under kvällen träffade jag Mattias (som jag träffade förra fredagen hos oss). Vi skulle ha en trevlig pannkaksmiddag och snacka skit. Det slutade med att vi satt och snackade skit med några karaffer vitt istället. Mysigt och trevligt som fan. Helt plötsligt såg jag att sista tuben gick, whoops stress stress. Hann till tuben efter en kort joggningstur, men missade totalt att gå av där jag skulle - så jag gick hem.
När jag väl kommer hem till kollektivet så var alla på härligt humör, alltid lika kul att komma hem då :)

Torsdag
Åter igen en halvtråkig dag, vi gick verkligen bara ut när vi var tvungna. Antagligen för att ta en cigg, eller för att handla. Gick och la mig tidigt inför morgondagens arbetsdag.

Fredag
Upp och hoppa-gummiråtta. Klockan 7?! AHW MAJ GAD! Det var fan 2 veckor sen jag gick upp "så" tidigt.
Men om sanningen ska fram så var det lite mysigt. Att sitta och dricka en snabbkaffe, spana ut över den mörka hooden (där det bara för att nämna det: regnar för fullt) helt själv.
Skulle vara på det nya jobbet kl 8, och jag hade verkligen kollat upp allt, för att komma i tid.
Har god tid på mig när jag knatar ner mot trikken, tar bussen därifrån till Carl berners plass (1 station) och har nu ca 4min på mig att hitta en annan busshållplats vid Carl Berners, i regnet. Totalt OMÖJLIGT!
Jag springer runt, lyckas fråga dem få personerna som inte har en aning. Tillslut hittar jag rätt, men är 1 min sen. Står kvar till tio i, innan jag vågar ta beslutet att ta tuben ist (osäker om jag hinner i tid).
Framme 5min senare, och har 5min kvar på mig.
"Pinsamt att komma för sent" tänker jag och springer halva vägen. Notera att det fortfarande regnar ute och dum som jag är har jag varken mössa, vantar eller paraply. I farten hinner jag väl trampa i sisådär 50 st stora vattenpölar så tårna blir alldeles dyngsura. Detta samtidigt som droppar hårda som is piskar ansiktet.
Kommer fram perfekt i tid, men ser ut som att jag har spenderat natten ute (ok, man ska väl inte överdriva - men du fattar vart jag vill komma iaf ;))
Och vad händer. Jag kommer in, hälsar på några människor och leds direkt in till en möteslokal. Jorå, då ska företaget ha månadsmöte. ALLA är där, och där sitter jag med dyngsurt hår och försöker torka mig utan att någon märker.
Jag misslyckades antagligen, men vafan, lite får man väl bjuda på sig själv. ;)

Hur som helst så var dagen skitsoft och dem jag träffade var trevliga (dock lite äldre).

Nu senare på kvällen så har vi mest chillat i kollektivet. Magen svider efter massor av godis.
Jag och Melina tänkte dra in till stan, men möttes av en blank trikken-skylt. Den slutar tydligen gå till stan runt 00-tiden. Och nej, idag orkar vi fan inte gå dem där 10-15min, så det blir en hemmakväll med kollektivet + jonas.

Godnatt!


P.S - Jag måste ju få vara lite stolt-glad. :D Idag överraskade Mattias mig (och melina) med biljetter till den slutbokade Tiësto-spelningen här i Oslo i början av december!
Jag och Mattias satt och snackade lite om det i onsdags och var lite ledsna över att biljetterna var totalt slutbokade.
Men, han lyckades få tag på biljetter iaf!
Åhhh, det ska bli så jääävla niiiiiiiiiiice! :D
I like it. I like it alot!

Godnatt 2!


Kortfattad rapport

Ah shiit vad seg jag har varit på att uppdatera bloggen. 3 dagar är fan inte ok!
Kör en liten update för varje dag istället då och lovar att bättra mig!

Fridag
Yesaja, fredagkväll blev det fest som sagt. Kom över massor av sköningar (också svenska norskar eller vad man ska säga, haha). Vi satt här och spelade ölspelet, snackade skit, dansade, skrek, sjöng - ja allt man gör på fest.
Ingen kände varann speciellt bra, så det var fett soft att lära känna lite folk :)
Runt 23-tiden, eller kan det ha varit 00(?) så kommer det två tjejer (plus deras kompis) och plingar på dörren.
"-Vi ska bo här"
What the... Knaaaaas!
Sure bacon, vi visste ju att två till tjejer skulle komma och bo med oss nångång, men lite mer information borde vi fan ha fått iaf.

Anyways, ena tjejen (plus hennes kompis) drog vidare medan den andra tjejen gick och la sig, medan vi festade vidare, haha.
I stort sett alla började dra runt 4-tiden, medan vi andra (jag, melina, hannis, johannes & jonas) började sjunga till 90-tals hits och dansa macarena. Sen var den kvällen slut. Nöjda och belåtna däckade alla på varsin plats i kollektivet.

Satördag
Inget kul att berätta om dagen, vi låg mest hemma och kollade på film, käkade godis och orkade knappt gå utanför dörren.
Men sisådär runt 23-tiden drog vi ut på stan och körde uppdrag på Oslos smock-folk-fulla gator.
Det var galet kul till en början, men sen segade alla ner och vi åkte hem och sov.

Sömndag
Ack ja, söndagarna i norge är inte alls roliga om man är rastlös. Allt (och då menar jag verkligen i stort sett allt) är stängt. Undantagen är typ nervesen, 711 och bunnpris.
Söndagarna är som en vilodag här i norge, så dom säljer inte ens öl i butikerna (bunnpris), så ölhyllorna pryds nu istället av svarta sopsäckar.
Perfekta bakisdagar helt enkelt (om man bor nära en bunnpris - som vi faktiskt gör).

Måndag
Som ni kanske har märkt så har jag inte skrivit så mycket om jobb än, hotellgrejen blir det ingenting av och jag har småkollat på lite annat, japp - jag har varit lite hemlighetsfull helt enkelt. ;)

Hursomhelst var jag på intervju idag för ett kaffeföretag. Allt kändes skitbra och 2 timmar senare ringde dom mig och erbjöd mig jobbet. Jag ska fundera lite till imorn, men antagligen kommer jag tacka ja.
Fortsättning följer...


Hursomhelst, nu har jag fan skrivit om min helg (kortfattat). Men nu tvingar Melina & Hannis ut mig på ballen för en cigg... Och vad är det man säger, man får inte lämna en kompis i nöd....

CIAOOOOOOOOOOOOOOOOO SCHWEEEEEEEEDEN!

Update

Jaha, då var det fredag.
Hela den här veckan har gått sjukt snabbt, imorn har vi varit här i en hel vecka - men det känns som vi har varit här i åtminstone ett par veckor.

Gårdagen var galet mysig. Jag träffade Sussife efter ca 2år. Vi gick till ett mysigt kafe vid Töyen och pratade, pratade och pratade. Fyfan, vi träffas alldeles för sällan. Men nu när vi befinner oss i samma stad, så blir det ändring på det! :)
Sussie köpte även ett norskt kontantkort till mig, så mitt svenska nummer kommer inte att fungera.
(Om någon vill ha mitt norska nummer, säg till)

Aja, för att komma tillbaks till idag, fredag.
Det är inget vidare roligt väder, det regnar och är tråkigt. Så jag kommer nog sitta här inne ett tag och småkolla på norska dokusåpor, haha.
Vi har dock lite att göra senare under dagen (fullspäckat schema "som vanligt"), men det är ett senare problem.
Ikväll händer det grejer - vi ska försöka dra hit lite folk och styra upp en fest. Vi får se hur det går, om vi blir många så stannar vi, om vi blir få lär vi testa Oslos klubbliv. Hur som helst så kommer det bli nice :)

Juste, lite information in the nation. Jag ska försöka lägga upp lite bilder sen på vårt crib. Men så att alla vet - så kommer bloggen inte fyllas av bilder. Om man vill se bilder får man kolla på ansiktsboken (facebook).

Ciaooo bellas & bellos


Färgstarkt

Som vanligt så har man ju världens jävla otur. Allt var planerat helt perfekt för att verkligen hinnas med.
Runt halv 3 är vi vid skatteverket, står och väntar i kö tills kvart i, tio i. Men neej neej, då måste man ha pass med sig (körkort/id funkar inte).
Så jag måste skjuta upp allt ytterligare en dag och gå dit och fixa det idag istället.

Aja, vi knatade runt lite igår igen, det är så nära till city, så det går att göra.
Den här staden är verkligen galet färgstark. Allt är öppet, allt är nu eller aldrig, alla är trevliga.
Blandat med olika "Ercan import", "Izmir import", "habibi take-away", thai/indie/grekiska/osv-restauranger, finns H&M, Ginatricot, intersport, XXL och massor av street butiker. I stort sett vägg i vägg hittar man ett dagis och hooden ligger 'två meter' därifrån, där folk klagar på knarklangning.
Allt är verkligen centrum och centralt, allt är mitt i. Oslo är allt!

Och en sak som är jävligt säker. Jag trivs här. I like it alot.
Men jag kan ju tillägga, att jag inte har varit på andra sidan av stan, nu snackar vi om mina kvarter.

Nu till något helt annat...

Gårdagens plus:
Mannen och kvinnan vi frågade om vägen, som drog upp GPS'en för att hjälpa oss hitta rätt. Händer sånt i Sverige? Nja, I don't think so!

Nu fick jag lite bråttom! Ciaooo

 
     


En morgon i Oslo

Gomorron gomorron.
Nu sitter jag på våran lilla balkong (efter tre möbleringar fick vi ut  tre stolar ordentligt, haha), med en cigg i mungipan och en varm (snabb)kaffe!

Vi är fortfarande bara tre i kollektivet, så space finns - skönt!

Igårkväll sprang vi runt och letade efter skattekontoret, det blev både tuben, långa gånvägar i hooden och trikken. Till slut hittade vi fram, men då hade det stängt för 2½h sen. Argh!
Så det är väl dags att börja bege sig dit idag istället, skattekort är ett måste för att slippa skatta 50%. Så detta måste göras innan man börjar jobba!

Arghh, mina fingrar fryser till is, så jag måste fan sluta nu.
Men jag skriver lite mer senare ikväll, plus lägger upp lite bilder.


Ha de!

Framme i Oslo

Efter den långa resan så skumpade bussen in på Oslo 'centralstation'. Rösten var paj, ögonen torra och fingrarna frusna på grund av den kalla och stilla luften i bussen.
Ut med allt bagage för att röra oss "hem". - Detta var lättare sagt än gjort!

Vi kommer ut på "plattan" vid 6 tiden med massor av packning och vet inte riktigt vart vi ska ta vägen.
För att komma "hem" måste vi ta trikken (spårvagn), och efter mycket om och men, så lyckas vi med att hitta rätt linje - åt rätt håll. Efter ca 40min kom den.

Från Trikken var det däremot skitlätt att hitta lägenheten, efter beskrivning. Glada att äntligen kommit in till portens värme, så möts vi av en hisslös syn. Det var bara att  börja bära all packning i omgångar - upp för tre fucking trappor.
Gissa om fingrarna var förstörda efter det. Växer väl fram lite blåsor tills imorn I guess :/
Nu var klockan typ halv 9 och vi möter en av dem vi ska bo med. Hon går dock och lägger sig igen, och vi börjar fixa med våra grejer lite smått för att avsluta med att kolla på film...
Vi chillar i lägenheten några timmar och spenderar sen resten av dagen av att glida runt på Oslos gator. Jag tror fan vi har varit överallt nu. Till och med vid slottet!

Dagen har varit nice som fan även fast man varit lite småschliiten. Vi bor jävligt nära city också, en promenad på cirka 10-15min eller 5min med trikken.

Aja, nu ska jag och Melina spela "vem där". Det gäller att uppskatta spelet medan man kan, imorn har jag tröttnat på det...

Shoooo


On my way...

Ja, men visst. Nu sitter man på bussen mot Norge.
En låång resa, 7,30h för att vara exakt, och det luktar mat blandat med fis!

I och för sig så har ca 2h gått redan. Känns inte som att vi har suttit på bussen så länge, men har småkollat på "Hottie or nottie" Starring: PARIS HILTON
Fy fan vilken dålig skådis hon är, blir galet besviken, men det kunde man kanske vänta sig?

Anyways, nu blir det lite Veronica Maggio i lurarna och sovdags (försöka duger).
Jag uppdaterar imorn när vi lyckats hitta "hem".
Mission impossible? Det får vi se!


RSS 2.0