GÅMÅRRÅN

jag är en bajs, bajs bajs bajs bajs bajs..

juste, påpekade jag att jag är en bajs?

News

...Nu blev jag alldeles bänkad av Dagen D, så jag glömde att uppdatera er.
Jag har dock inte tid att skriva mer egentligen (got places to be), men ger en kort uppdatering i punktformat nedanför.

- Sjukt nice helg.
Fredagen började med lite myspyssel. Lite senare under kvällen rörde jag mig ner till downtown för att träffa lite folk och sen röra sig vidare mot en fest. Det blev dock inte speciellt långvarigt eftersom alla var trötta. Sisådär 45 min senare (om det ens hann gå så lång tid) så var jag hemma igen. Men jag är ändå glad för det, för här hemma låg jag och Nea och snackade, sen däckade vi. Så jag blev ett trevligt samtal rikare och inga stora slantar pengar fattigare.
Under lördagen blev det lite mer rajraj dock. Kvällen började hemma hos oss med lite ölspel och snack. Senare drog vi oss vidare till David, vars kollektiv hade fest. Det var riktigt mycket folk och hur trevligt som helst. Men, vi drog oss ändå vidare in till stan för att göra ett försök till att sjunga kareoke.
Jag vet inte om jag ska vara ledsen eller glad över att det inte hann bli någon kareoke på stället vi anlände. Men, kul var det iaf!
Söndagen började med chill mcnill här hemma. Senare under kvällen rörde jag mig över till Mattias där även bla Anna och David befann sig, för att äta mat och kolla på film. Mys!
- Diet
Japp, den håller fortfarande på. Jag unnade mig dock både cola, kebab och kaka i söndags. Gott som fan var det. Vi är tyvärr inte klara med listan av vad vi får äta än, så än så länge är det fortfarande en relativt ensidig kost. Men imorn, då jävlar ska jag bli klar med listfan!
- Nya sambos
Sedan den 1 november har vi bara varit tre personer i lägenheten. Men nu på torsdag anländer två tjejer till.
Det känns lite som både på gott och ont. Det kommer självklart bli kul med lite nya ansikten, men samtidigt har man blivit lite bortskämd nu när man har haft mer space. Men, allt kommer nog gå superfint och bli astrevligt, så länge vi allihopa funkar bra med varandra. Det har ju dock inte varit några problem tidigare, men försäkerhetsskull så måste jag väl säga "peppar, peppar, ta i trä".
- Kommande vecka
Jag ska förhoppningsvis snart möta upp Mackan och för att senare gå och after worka med lite annat löst folk. Det ska bli trevligt! Jag ska faktiskt (schhh) unna mig några öl också...kanske.
Senare i veckan ska vi se Twilight (för att väcka minnet lite) och sen gå och se New moon på bio. Koseligt med kino!

Arghh, klockan är mycket. Det får bli allt för nu.


Kos dere!
emz


Dagen D är spikad

Dagen D undrar du kanske nu?

Jo, låt mig berätta.
Jag har (återigen) insett att jag bara har 5 veckor kvar i Oslo.
Nu blev det helt plötsligt väldigt "på riktigt" också. Min hemresa är bokad. Yes box, Dagen D är spikad.
Datumet det gäller är alltså den 22 december. Då tar jag mitt pick och pack ifrån Oslo och flyttar preliminärt hem till Stockholm.
Om 5 veckor tar alltså ett äventyr som har varat i över 1 år, slut. Bara rakt av, sådär...

Helt plötsligt vill jag inte att Dagen D ska lura bakom nästa hörn... Jag hoppas att tiden går relativt sakta (men det gör den aldrig i den här staden), så att jag hinner passa på att njuta av den sista tiden.
Jag inser nu att jag har lärt känna så mycket bra människor som har förgyllt min vardag under det här året, nya som gamla... Och det kommer att kännas tomt. Jag känner fan redan en tomhet nu, när jag blickar framåt mot vad som komma ska.
Självklart ska det samtidigt bli underbart att få komma hem för att träffa alla underbara saknade där hemma, som jag inte alls har träffat lika mycket under det här gångna året. Åhh, snaart!
Och så finns det ett till dragplåster... 7 veckor efter Dagen D, sker även något jag väntar på. Vida världen är stor och vida världen ska upptäckas!

Äh, jag väntar helt enkelt in Dagen D med ett sjukt hårt lyckorus, men samtidigt en baota-enorm ångeststen.

Dagens...
Tips: Ett ganska förutspått och självklart tips, men likaväl ett tips som tåls att tipsas om tusen gånger om i all oändlighet.
Ta vara på dem nära & kära du har och ta vara på den tiden du har. Man vet helt enkelt inte när något av det försvinner eller tar slut.



kram
emz


Diet update

Ok mina vänner. Nu ska jag berätta lite hur kroppen har reagerat.

Jag kan börja med att säga att jag har ätit en ganska ensidig kost. Den har bestått av tonfisk med co, tonfisk, tonfisk, knäckebröd, youghurt, tonfisk, frysta bär, avocado, frukt, jordnötter, müsli, vatten, färskpressad citronjuice, tonfisk, te, kaffe, morötter.. och ja..tonfisk.
Detta antar jag är en av anledningarna till att kroppen har reagerat dåligt gällande åtminstone en sak. (Jag återkommer till det).

Anledningen till att jag har ätit så ensidigt är på grund av att jag helt enkelt inte vet vad jag får äta än. Så därför har jag kört på mina säkra kort. Alltså de få grejerna som jag vet 100 procentigt, att jag får äta.
Jag håller på att översätta och skriva ut en fin lista med mat som är bra och dåligt för kroppen. Denna lapp ska sen upp på kylskåp/köksluckor och stirras ner av våra vackra ögon, tusen gånger per dag.
Problemet är att det har tagit lite längre tid att översätta listorna, än vad jag hade räknat med.
Men målet är att bli klar med det nu i helgen för att sen kunna äta mångsidigt.

Nu till resultat.
- På 3 dagar (när jag vägde mig) hade jag gått ner cirka 3 kg.
- Jag har fått mindre energi när jag är hemma, men när jag väl kommer iväg till gymmet så uppfattar jag att jag konstigt nog har mer energi. Så den här punkten handlar nog bara om att jag under veckan har varit...lat.
- Jag har blivit tröttare och svårare att få liv i på morgonen (FÖRLÅT KÄRA RENEA!).

De två senare punkterna tror jag beror på min ensidiga kost samt att kroppen fortfarande håller på att ställa om sig från min tidigare osunda vardag.
Men, detta får vi svar på under nästa vecka, när jag får lite mer att tugga på.
Jag kommer självklart även lägga upp lite olika alternativ på vad jag kommer att stoppa i mig.


Nu går vi vidare till roligare saker, vettja.
För ungefär en timme sen märkte jag hur nära till allt vi bor, jämfört med tidigare.
Det sjuka är att vi bodde sjukt nära stan/i ytterstan innan också.
Anyways, när jag kom hem ifrån jobbet så började jag städa (tog över där Anna slutade) och sen satte jag mig ner vid datorn.
Som ni kanske vet, så flyger ibland tiden när man sitter framför datorn. Sagt och gjort, helt plötsligt var klockan 17.47 och jag får panik. Vinmonopolet stänger om 13 minuter!
På denna tiden hann jag byta om i all hast, stänga av dator, släcka och stänga dörrar, gå ner för 6 trappor, (inte springa, utan gå) och gå till vinmonopolet i Oslo City (notera gå, inte jogga). När jag väl var framme så hade jag ändå fortfarande ganska goda marginaler på x antal minuter.
Nice surprise! :)

Hur som helst så är det alltså nystädat, jag har köpt hem mig en flarra bacardi razz och väntar nu på att Renea (med co) och Anna ska komma hem. Kvällen börjar med en myspys pysselkväll.
Senare under kvällen (och imorn) är det fest med stort F. Äntligen fredag med stort F.

Oj, nu kom min Annabanana hem.
Ha en sjukt bra kväll nu och låt kvällen börja med en tung låt (se nedan).

Dagens...
Låt: Ke$ha - Tik Tok
(Klicka här för att öppna i Spotify)

Tjillevippen
emz


Välkommen fitness!

Nu är det dags. B-b-b-b-b-booooomshakalack!
Jag och kära Renea har gått på en diet i 1 ½ dag nu.
Den här dieten innebär alltså i stort sett inget av det goda; såsom rött kött, kyckling, vitt vin, öl, choklad, cashewnötter, tomat, banan och massor av annat gott.

Vad får vi äta?
Ris får vi äta... Brunt ris alltså.
Vi får äta fisk och skaldjur i massor. Synd att jag inte är något speciellt superfan av fisk.
Vi får äta massor av olika ostar. Dock är dem flesta mer eller mindre okända (för mig) och säkert asdyra. No more mozzarella och feta.

Det här är inte en av tusen andra vanliga bantningskurer dock. Den går inte ut på att svälta sig själv, utan man ska helt enkelt äta det som är bra för kroppen och hålla sig undan från det som är dåligt för kroppen. Detta för att hitta balans och vinna energi samtidigt som man hjälper till med muskelbygg och fettförbränning.
Det börjar med att man räknar ut vilken av de 6 olika genotypes man är. Detta gör man genom att veta sin blodgrupp, svara på x antal frågor och mäta, jämföra, kontrollera och studera x antal platser på kroppen.
När man väl vet vilken genotype man är, så börjar "spelet".
Både jag och Renea blev samma genotype (the teacher), så det förenklar det lite. Det vore ju sjukt jobbigt om hon får äta choklad, men inte jag och jag får dricka vitt vin, men inte hon. Nu sitter vi båda två och gungar i samma jävla tråkiga båt istället.

Självklart kommer detta kombineras med träning också.

Ni kan läsa mer om det här
Men, jag vågar inte rekommendera denna till någon än, i och med att jag inte testat den själv än.
Jag ger den en månad, så får vi se hur det går.
Hädanefter kommer ni kunna följa mig i kampen med (mot?) dieten.


Övrigt-som-inte-har-med-den-där-jävla-dieten-att-göra
(jag har knappt ätit något idag, så det är därför jag kanske verkar lite arg med 'jävlar' hit och 'jävlar' dit):

Vi bor fortfarande bara tre i "vår" nya lägenhet. Det är faktiskt riktigt skönt.
För första gången har jag faktiskt upplevt ensamhet i mitt egna hem, under ett flertal gånger. Det har verkligen aldrig hänt förut. Förr var man åtminstone alltid två personer hemma (bortsett från korta tillfällen som vid handling osv).
Allt funkar riktigt bra, och ja, det känns sjukt bra helt enkelt. :)
Det kommer två till tjejer inom de närmsta två veckorna. Spännande. Är dem lättsamma som oss andra så kommer det funka bra. :)

För övrigt så är det ungefär 6 veckor kvar innan jag lämnar Oslo (for now).
Först kände jag någon slags lycka, men verkligen inte längre. Nu väntar jag nästan på dagen med ångest.
Jag kommer lämna staden som har varit mitt hem i över 1 år. Jag kommer lämna alla vänner (nya som gamla). Jag kommer lämna bra chefer och kollegor.
Men, självklart så har jag ju verkligen något som väntar på mig hemma i Stockholm. Vänner och familj och sen min efterlängtade resa!

Nu måste jag verkligen gå ut och ta en promenix med lite nice musik i öronen, så jag får någon form av träning idag.


Dagens...
Fråga: Hinner man få beach '10 på två månader?
Svar återstår att se.

Pusshej
emz


Svenska Hollywoodfruar i Sverige


Så jävla bra! Övriga kommentarer är överflödiga. Puss






Karma?

Halloween blev inte så lyckad som alla hade hoppats på. Synd!
Jag hade dock kul, men det var för att jag stannade ute (när alla gick hem) och sen hamnade på en trevlig efterfest. :)
Söndagen var ganska slitsam. Inte för att jag var speciellt bakis (trots att jag verkligen förtjänade det egentligen!), men mest för att jag kom hem alldeles för tidigt på morgonkvisten, gick upp bara några få timmar senare - efter att ha sovit på golvet.
Senare under kvällen flyttade jag och Renea över våra grejer till Anna. Så nu bor vi 3 tjejer och en liten kattkille i en trea sjukt nära stan.
Det kommer dock att fyllas på (typiskt Oslosvenskar) med två tjejer till. Spännande värre...Hoppas allt klickar bra med dem!

Hur som helst, igår när vi flyttade över alla grejer, så försvann min dator.
Det betyder alltså att det är någon jävla fitta till granne som har snott min dator. Kul att all musik, bilder, privata anteckningar, planering inför framtid/resa osv just nu rotas igenom av någon annan idiot.
Förhoppningsvis lyckas dem inte knäcka mitt lösenord dock. Hoppas, hoppas!
Fan, hellre att dem formaterar skiten och använder datorn som ny, istället för att dem kommer in på min profil och snokar i mina grejer.


Dagens...
Farväl:




Byebye
emz


RSS 2.0