Heey ya!

Snön har nästan smält bort och vi välkomnar våren på nytt med öppna armar.
Johannes polare kommer hit ikväll och ska slagga på soffan några nätter, sen flyttar han in i sitt egna crib som ligger någonstans på Oslos gator. Annars har inget speciellt hänt.
Jag är supertrött (har trampat i en mil, plus till och från gymmet) och har faktiskt inget att berätta om, men kände att jag ville skriva något iaf. Känns mest som jag går runt i en evig väntan på deklaration, som aldrig kommer. Anyways, here it is.

Just det, en shout out!
Kryssning i påsk. Kom själv eller ta med alla du känner. Mer information på facebook.

Dagens...
Cover: Obadiah Parker's Hey ya.
Det här är fan musik i sin lugna sanna form. I like it. I like it a lot!



Jag säger som Chantal skulle sagt...
Blurp
emz

Lördag igen

Jaa, nu har det alltså gått fem hela dagar sen jag bloggade sist. Nu undrar ni kanske hur det kommer sig? Jag har ju hittat en bra plats på takterassen, där borde jag kunna sitta all min lediga tid och skriva i bloggen.
Men tyvärr, så går det inte. För snön har kommit tillbaks och fallit över Oslo. Usch, vad hände med vårkänslorna lixom? :(

Aja, veckan har rullat på. Har jobbat, tränat, solat, chillat, sovit. Ja, vi har tagit det oerhört lugnt. Mest för att pengarna som sagt inte ligger där dom ska i plånboken och väntan på lön känns lång.
Till helgen fick jag dock en liten oväntat betalning av en skuld, så nu har jag lite pengar. Wehoo.

Igår, fredag, satt vi här hemma i kollektivet och drack, lyssnade på musik och snackade skit som vanligt. Klockan 22.30 bankar grannarna som idioter i golvet (dom över oss) och vill att vi ska sänka musiken. Så jävla tröttsamt att ha tråkbollar som grannar. Jag menar, volymen var inte speciellt hög, dom klagar nog bara för att klaga.

Aja, vi gled vidare ut mot stan och bröt våra vägar. Jag, Melina och Jonas drog till ett ställe vid namn Fisk & Vilt. Haha, ja, det är ett uteställe med ett skumt namn. VI var dock inte där så länge, för vi alla kände för att dansa, men det kunde man inte göra på detta ställe. Så vi begav oss ut i byn igen för att dra till Hardrock Cafe dit Joel och Johannes hade gått.
Mötte lite folk på vägen, som vanligt, och kom tillslut fram till Hardrock. Grabbarna var dock inte där inne, utan gled omkring utanför - för att Joel glömt sitt IDkort. Klant.
Aja, vi gled in på ett annat ställe, vi hamnat på förut - där vi faktiskt vet att man kan dansa. Joel kom ju tyvärr inte in, så han och Johannes knatade hem, medan vi andra stannade och dansade - tills vi tappade bort varandra.
Melina försvann och jag och Jonas letade på stället  för att sen börja röra oss hemåt. När vi gått typ 3-5min så bestämde vi oss för att gå tillbaks och kolla efter Melina igen "Tänk om hon var på toaletten när vi letade sist". Sagt och gjort. Fötterna vändes tillbaks till stället, men vi gick därifrån utan en Melina.
Vi gled runt i byn och letade lite efter Melina, käkade hamburgare och fann oss Burger King-kronor. Fem stycken självklart, alla ska ha varsin. :)
När vi kom hem, möttes vi av en iskall Melina som suttit utanför porten i typ 1h, stackarn. In med alla, i säng med alla.

Nu sitter jag och Jonas och kollar på någon hockeyfilm, medan Joel jobbar och Melina och Johannes sover.
Snart ska vi knata ner till stan för att köpa en keps och skor till mig, wehoo, längtar.
Kvällens plan ser ut som följande: Bowling, biljard, bordfotboll och öl. Ska bli nice.
Jag försöker blogga lite imorn också, får flirta lite med Jonas och hans mobila bredband. ;)

Nu til något helt annat: Snart är det påsk och massor av röda dagar.
Då kommer jag hem till Sverige hade jag tänkt.
Vi hade tänkt att ta en 23h-kryssning en av dagarna. Om någon känner sig manad att följa med, så är du välkommen. Just let me know!

Dagens...
Förväntning: Bowling. Det var riktigt länge sen man bowlade och jag är nog inte så bra längre. Men det ska bli riktigt kul. Det var ett tag sen vi alla i kollektivet gjorde något tillsammans. Speciellt något annat än att dricka öl eller sitta hemma.

Puss mina vänner!
emz

Det var inte igår...

Nu har det gått en hel vecka, utan uppdatering.
Men som ni vet så handlar det endast om att jag inte har något internet, annars skulle jag åtminstone bloggat en gång om dagen. Tro mig, tro mig!

Aja, nu har jag iaf lyckats roffa åt mig internet av någon granne, så i fortsättningen kan jag blogga på fina dagar (ej regn, snö, kallt) och varma kvällar (ej regn, snö, kallt). Varför undrar ni kanske då?
Jo, för att komma åt det här långsamma internet, måste vi gå upp på takterassen. Och det är kanske inte så mysigt att sitta här och skriva med stela fingrar om det är mörkt och kallt.
Dock jämnar det ut sig, eftersom det är sjuuukt mysigt om det är OK väder. Sitta och blogga (eller vad man nu gör på internet) med världens finaste utsikt över Oslos alla tak. Mmm, fint är det. :)

Dock stöter vi på ett problem. Jag har ju bärbar dator för er som inte vet. Och det är inte vilket bärbara dator som helst - utan det är en bärbar dator med ett skitdåligt batteri. Och jag sitter på en takterass utan elsladd-uttag.
Sammanfattning: Jag måste vara snabb bland facebook, bloggar, kolla/ladda upp bilder osv osv osv...

Så för att stresas upp allt lite extra mycket, kör jag en kort liten sammanfattning av den senaste veckan, så ni hänger med lite i svängarna. Det har dock inte hänt så mycket konstiga saker, så säkerhetsbälten behövs inte...Denna gång.

Måndag-Torsdag:
För vanlighetens skull jobbade jag för fullt. Det var en lugn vecka, så har tagit det ganska chill. Har mött kollegor och käkat lunch ute vid vattnet. Ja, tro det eller ej, våren är fan påväg nu alltså. Peppar, peppar, ta i trä!

Fredag:

Eftersom det har varit en lugn vecka och vi alla har varit så "flinka" så fick jag dra hem runt 14tiden. Underbart skönt!
Resten av kvällen käkade vi lite mat, spelade TP och tog det bara lugnt hemma. I säng kom man väl runt 12tiden tror jag...

Lördag:
Upp och hoppa tidigt för att flytta bilen (dom har ju en så dum lösning här utanför att man bara får stå parkerad i 2tim på vardagar och lördagar, för att sen flytta eller "flytta" bilen. Jag orkade inte gå ner, så Johannes gick ner istället och lägger på pengar för två nya timmar. Tack!
När tiden är kommen för nästa flytt/pengapåläggning går jag själv ner och möts av fula rinniga bokstäver på bilens annars så vita och fina dörr. Jag har alltså blivit taggad igen, av samma gäng. Suck, suck, suck.
Jag ringer chefen som skickar ut mig till två olika Ford verkstäder. Dit åker jag i all hast med Melina som vapendragare, men vi möts av stängda dörrar. Wääck. En timme senare återvänder vi hem.
Efter någon timme hemma glider vi ut på stan för att shoppa lite, promenera, ta en kaffe/öl på något fik och liknande mys.
Vi hamnar nere vid Akers brygga (fint) i den sena vårsolen och tar en öl.
Efter några timmar kommer vi hem med ansiktsmasker, rouge, solpuder och nya jeans av modell: Baggy. Byxorna var så snygga så både jag och Melina köpte varsitt par (dock i olika färger).
Vi hade med oss lite thailändsk take-away mat också som vi gottade i oss framför tvn.
Runt sisådär 12tiden begav vi oss ut mot stan. Om det skulle varit en vanlig lördag skulle målet vara någon klubb, krog, någon polare eller något liknande äventyr. Idag blev det dock bowling.
Vi drog och bowlade en serie, svepte i oss en öl och spelade bordsfotboll.
Det senaste alternativet var det roligaste. Jag tror nästan vi gjorde mest ljud ifrån oss under de 5-8 ggr vi spelade.
Hur det slutade? Johannes vann men jag och Melina kom på en fin andra plats...Sa jag att det var av två möjliga? hahahah
Direkt hem efter det runt 2,30 tiden och bums i säng.

Söndag:
Bara en seg dag. Har sovit lite här och där, då och då. Vaknade tex nyss efter en 1,30tim lång powernap. Inget annat speciellt har skett. Vi har städat, tvättat och sånt skit.
Snart blir det väl lite mat och ansiktsmasker I guess, wehoo.

Nu måste jag fan ta en cigg så måste g..åå... Fast nääää ni, det behöver jag faktiskt inte, jag sitter ju faktiskt på terassen. Wehooo!

Hur har ni där hemma då? Har våren knackat på dörren än?
Det kändes iaf så, när jag var hemma förra helgen...


Nu ser jag faktiskt att det snart är batteritorsk, så måste börja avrunda här.
Nästa vecka ser jag fram emot en chill vecka, så det blir nog mycket glid mellan kunderna (i solen hoppas jag).
Tyvärr ligger inte pengarna som dom ska i plånboken, så mycket mer än så tror jag inte att det blir...
Hoppas vi hörs snart igen, allt beror på vädret som sagt.. Men det känns som att det börjar lätta upp här i Oslo, så det blir nog fler dagar/kvällar med internet på takterassen.


Dagens...

Sinnesstämmning: Utvilad.
Det har ju varit en lugn helg (första hela på otroligt länge), man har sovit och verkligen renat kroppen på sitt konstiga sätt (ja, man har ju fortfarande rökt cigg, ätit asmycket daim som jag köpte på chokladfabriken i veckan, druckit sisådär 4 öl och så där). Men är ändå utvilad och känner mig fräsch. Det är bara ansiktsmasken som saknas.


 

Puss påer
emz


Allt har sitt slut

Tyvärr har allt sitt slut. Speciellt allt det roliga.
Jag har haft det riktigt underbart jävla bra i helgen! Det kliar lite i fingrarna att jag ska ringa till chefen och sjukanmäla mig hela nästa vecka, för att kunna stanna kvar lite längre..
Men men, så blir det nog inte. :P
Har iaf träffat min kära familj (ink. chantal och my) och mina kära vänner. Ah underbart har det varit!
Jag är fylld av ett lyckorus fortfarande, så vet inte riktigt vad jag skriva förutom just ordet underbart...Hmm, det är inte lätt när det är svårt, inte.

Hursomhelst, igår blev det en festkväll i vanlig bemärkelse (från sthlmstiderna).
Kvällen började hos Sparris och bejer med hamburgare, öl och massa snack. Sen förflyttade vi oss till vardagsrummet och blev bänkade framför melodifestivalen. Jag tycker vinnaren var ganska oväntad. Men låt det bära eller brista, boomshakalack!
Sen kom iaf Sparris polare över (och bejer drog till jobbet) och vi drog vidare in mot söder för att ta en öl med Maria och hennes snubbe. Två öl senare och några hälsningar på löst folk, drog vi vidare mot Fasching för en soulkväll.
Kön var lång som vanligt. Men det var värt väntan som vanligt.
Väl inne på plats träffar jag upp 'skogåsgänget' och vi dansar heela natten lång!
Sisådär runt 4 drar vi därifrån mot Max (som jag förövrigt hatar, tacka vet jag Mcdonken!) och tar några bullar hem till Skogås där efterfesten håller på till 7.

Kabam, jag vaknar upp på en typ 50cm-bred madrass kl 9 och måste hem. Pallar inte och somnar om. Men en timme senare är tiden och stressen ett faktum. Jag börjar röra mig hemåt mot mammut där jag anländer cirka 1½ timme senare. Varför? Jo, för idag är det "familyday" och vi ska på någon dansföreställning.

Ah men shit, måste faktiskt ta en kaffe nu och vara lektant åt hundrackarn.


Dagens...
Video: En vacker video jag såg igår. Antagligen har ni alla redan sett den (jag är ju sjukt seg tydligen), men kör en chansning så att ni som inte har sett den, faktiskt ser den.
Den är så fin och man blir så rörd så man sitter i tårar.



Tigerkramar
emz

Sthlm!

Nu ligger jag i min sköna säng (utan rumphål som den sängen jag sover i, i oslo har) med internet i knät.
Har mina älskade djur i närheten och resterande familj. Gud vilken skön känsla! Har saknat det här!

Anyways, eftersom jag inte har haft internet på aslänge, så har jag inte kunnat uppdatera bloggen. Nu känns det lite segt att skriva om veckan som har gått, eftersom det händer så mycket nytt här och nu. Så jag börjar med fredagen istället.

För att ni ska få er en bild av mig, så börjar jag med att berätta om hur jag tog mig till tågstationen.
Två väskor och en seg promenad (eftersom man inte har något tubkort) senare, konkar jag in på tågstationen, med goda marginaler.

När jag kommer ner på perrongen så möter jag Eliin. Helt sjukt att man träffar den där bruden på så skumma ställen.
Hursomhelst visade det sig att hon också ska hem till Sverige, så vi sätter oss på tåget och spenderar tid.
Tiden gick sjukt fort när vi satt där och snacka, skrattade, drev med folk, drack rom & cola, kaffe, gjorde korsord, fakespådde varandra, gled runt på tåget, sprang ut och stressrökte ett blås på varannan station (tänd-blosset hann vi typ bara med dock).
Men tydligen var konduktören inte på sitt bästa humör, då hon sa "JAG KÖR BARA" när vi kom ut för att röka på ett stopp.
Vi båda gick in snabbt som fan för att inte missa tåget och märkte sen vad hon sa. "Jag kör bara"? Vafan, som om det är hon som kör tåget. Aja, jag antar att alla kan ha sina dåliga dagar.

Typ 5 timmar senare går Eliin av och jag fortsätter färden mot Capital of Scandinavia i min ensamhet med Veronica Maggio i öronen.
Väl på plats gled jag förbi mitt gamla jobb, där dom hade unnat sig poker och öl hela kvällen. Det märktes att dom hade gått på whiskeyflaskan också, om man säger så.
Efter det kom Manil förbi, jag tror inte hon hade så himla kul där, men det blir bättre ikväll, för då blir det Faashiiiing i goda vänners lag!
Innan dess blir det middag hos Sparris och bejer, ååh vad mysigt!

Ne ni mina kära vänner. Jag känner mig lite småsliten med snorig näsa och ont i läppen. Men däremot är jag utvilad för första gången på huuur länge som helst. Vad kostar det att hyra ett flak och köra sängen till Norge tror ni? Jag vill ha min säng!

Dagens...
Känsla: Saknad.
Alltså det är så sjukt skönt att vara hemma så ni förstår inte. Den sista veckan har varit jobbig, har fan längtat hem och räknat dagarna.
Nu när jag väl är hemma så förstår jag verkligen vad jag saknar. Mina kära djur, min familj, mina vänner. Home sweet home! Har bestämt mig att glida hem oftare, en gång i månaden kanske? Vad säger ni om det? Det är ju fan ganska enkelt att ta sig hem och tåget var ett skönt alternativ!

Ciaoo bellos&bellas!
emz

Inte back on track än inte...

Internet är fortfarande borta, men eftersom Jonas är hemma i Sverige nu, så får vi låna hans internet.
Den här helgen har verkligen varit en helg för sig och jag har varken tid eller ork att skriva om den. Men jag skriver iaf ett utdrag av helgen, så ni hänger med liitegrann iaf.

I fredags skulle vi dra till ett ställe vid namn Blå. Vi alla har alltid trott att det är lite av ett "Berzeli-ställe", med dyra drinkar, fin inredning osv osv. Men vi hittar tillslut fram och det är ett undergroundställe med graffiti på väggarna, en stor fulsnygg kristallkrona utomhus och ingång på bakgården.
Vi lyckas ta oss in gratis trots att det var utsålt - kabam.
Anledningen till att vi ville dit var för att Buraka som sistema skulle spela.
Konserten var riktigt grym och det var verkligen asfett!
Jag träffade en viss Fredrik där, som jag ska träffa nästa vecka. :)
Efter det mötte vi upp Johannes och Joel och ja..Resten orkar jag inte skriva om nu. Jag berättar för er kära jag träffar när jag kommer hem.
En sak är säker iaf. Detta har fått mig att fundera...
Lördagen blev en chillkväll med grekisk sallad, film, TP och chokladmousse.
Och idag blir det antagligen något liknande.

Jag orkar fakiskt inte skriva mer för huvudet värker.
Men vi hörs snart igen, så fort jag lyckats komma åt internet igen.

Dagens...
Glada nyhet: Helgen 13-15 mars kommer jag hem och hälsar på. Längtar som fan!
Tänkte egentligen flyga för att tjäna in lite tid, men det var för dyrt och jag tänkte ändå åka hem till Sverige och hälsa på i april/maj, så det blir flyg då istället.
Så nu tar jag tåg Oslo-Stockholm á 6tim och buss Stockholm-Oslo á 7,30tim.

Vi ses snart
emz

Nytaggad

Jag vaknar upp en tidig måndagmorgon. Eftersom man vill tjäna in lite tid (enkelt) så står jag både och klär på mig samtidigt som jag drar undan gardinen från fönstret.
Synen som möter mig var inte direkt det jag hade förväntat mig.
Det har varit relativt fint och varmt väder i helgen, men nu snöar det galet mycket.
Lurad - igen!
När kläderna är på kroppen och sminket i ansiktet, går jag in i köket för att äta min youghurt (man har ju börjat vara duktig och tvinga i sig en äcklig miniyoughurt varje morgon för att det "tydligen är dagens viktigaste mål" bla bla bla bla!).
Idag var jag verkligen sugen på den där youghurten, men självklart var den slut.

Jag stressar istället vidare ut i porten och börjar skotta snö, både runt och på bilen.
Vad får jag syn på? En fucking tag! Någon har tagat min annars så grå-smutsiga bil.
Jag älskar graffiti och skulle fan kunna åka runt några dagar med det om det var snyggt. Men nu var det så att det här var en typisk skitungetag gjord av svart rinnig skokrämspenna. Ungjävel!
Ringer chefen och en timme senare är jag hos ford med bilen på avtaggning.

Åker runt till några kunder i vanlig ordning och hinner beta av ganska mycket. Men tydligen borde jag försökt plocka in en kund till, för imorn bryter eventuellt helvetet lös (på grund av sjukdom). Argh!

När jag kommer hem blir det en cigg och drömtydning med Melina, innan jag tar mitt pick och pack för att röra mig vidare mot gymmet.
Väl på plats kör jag vanlig kondition avslutande med intensiv/hård kondition.
Fyfan, det var länge sen jag kände mig så slutkörd måste jag fan säga. Det är vid såna här tillfällen man gärna skulle tagit en pistol mot huvudet istället för att ta en cigg. Ja ni, röklungorna/konditionen gjorde sig verkligen påmind idag. Usch!

När man kommer hem är man som sagt slut, men jobba måste man göra. Så nu har jag stått och rensat silplattor i en timme. Problemet är att handfatet är lite för lågt för långa mig, så ryggen smärtar litegrann. Men det går över efter ett tag i soffan skulle jag tro.
På grund av rygg-smärtorna lyckades jag lura iväg Melina och Johannes till Kiwi. Skulle egentligen med, men ooorkar verkligen inte.
Så snart kommer dom hem med mjölk (massa varm choklad ska drickas) och kakor. Mums!
Sen ska vi fan se Fritt vilt 2 (den norska skräckfilmen jag nämnde om tidigare, som vi inte kunde se för att den låg på hårddisken som Joel snott med sig till Sverige).

Just det, här kommer ett litet varnandes ord.
Jag kommer kanske inte kunna blogga så ofta en (kort?) tid framöver.
Grannen har ju som sagt stängt av oss från nätverket, och nu slutar Jonas mobila bredband fungera på dagarna. Och det verkar inte som han vill dela med sig av det mer på kvällarna :P
Men internet behöver vi, så det tar nog inte speciellt lång tid innan vi hörs igen. :P

Annars då?
Ja ni mina vänner, som ni hör har det varit en helt underbar dag. Men det blir bättring nu ska ni se.

Dagens...
Solstråle på den annars mörka himlen: Varm choklad, american cookies, gott sällskap och förhoppningsvis en bra film.

                                                                                                                                                   Shoouuz
                                                                                                                                                            emz

Helgen är schlut

Då har återigen en helg gått. Jag låg här och funderade på vad det är för datum. Det är alltså 1 mars idag.
Då har man varit här i 4 månader nu. Fan vad tiden går fort!
Jag börjar sakna alla er där hemma nu, så det blir nog en hemvisit inom de närmsta veckorna. Jag hör av mig ;)
Anyways, vet ni vad det bästa av allt är? Som sagt har vi konstaterat att det är den 1 mars. Om cirka en månad (mer eller mindre) är det vår. Åh vad jag längtar till våren! :D
Japp, det var dagens tankar...Jag kan ju dra en kort sammanfattning av helgen också.

Fredag: Utgång med jobbet, mycket trevligare än jag hade förväntat mig. Vi tog en pubrunda med ett bra antal av pubar.
Det trevligaste var att det var en del där. Vi var väl runt 15 personer iaf. Glatt förvånad blev jag. :)
Lördag: Vi unnade oss pizza i kollektivet (jag och Melina iaf), spelade lite bluff och TP, för att sen dra på hemmafest i Vika, hos Jonas vänner.
Det var trevligt att träffa lite folk - speciellt norskar. Men, det var en del svenskar där också. Fan, blir man aldrig av med oss? :P
Runt 1-tiden skulle vi knata hemåt, men självklart hamnade vi på två uteställen på hemvägen där dansen fortsatte.
Några timmar senare var vi hemma, och idag var det jag och Melina som avnjöt de första 30-40min i en film i vardagsrummet. Nice surprice!
Söndag: Endast chill mcnill. Vi har precis sett en film och snart ska vi nog sätta på en till. Fritt vilt 2 heter den vi ska se. En norsk skräckfilm, softish!

Just det, vi har snyggat till det lite i lägenhten också. Satt upp lite grejer på väggarna och sånt. Det är ju inga snygga tavlor direkt, men hemtrevligt blev det. :)

                   


Dagens...
Filmtips: Seven Pounds, med Will Smith.
En otroligt vacker film, enligt mitt tycke.
Jag visste ingenting om filmen när vi började titta och hade därför inga förväntningar.
Det enda jag vet är att Will Smith brukar vara med i bra filmer.
Filmen var ganska lång, men det gjorde ingenting i hela loppet. Den var fint sammanvävd med alla detaljer, ja. En kanonrulle helt enkelt.
Slutbetyget hamnar på en mycket stark 4 eller alternativt en svag 5 (av 5 möjliga).


Ciaoo
emz

RSS 2.0